Evenimentul Zilei > Politica > Diferențele pe listele PLUS pentru alegerile europarlamentare
Diferențele pe listele PLUS pentru alegerile europarlamentare

Diferențele pe listele PLUS pentru alegerile europarlamentare

PLUS și-a stabilit lista finală a candidaților la alegerile europarlamentare, care va fi deschisă de liderul partidului, Dacian Cioloș. Procesul desemnării candidaților a constat în 3 etape, prima fiind votul membrilor formațiunii, a doua – o evaluare a unei Comisii de selecție și a treia, validarea de către conducerea partidului.

Astfel, lista finală diferă de cea inițială așa cum fusese votată de membrii PLUS, cea mai mare schimbare fiind apariția pe poziția a 3-a a lui Dragoș Tudorache, fost șef al Cancelariei prim-ministrului Dacian Cioloș si apoi ministru de interne, care după votul inițial se afla pe locul 13, scrie Hotnews.ro 

"În prima etapă, primii 43 de candidați au fost aleși prin votul direct al membrilor PLUS dintr-un total de 153 candidați. De asemenea, numărul de voturi obținute din partea membrilor PLUS a cântărit 30% din scorul final. În etapa a doua, o Comisie de selecție, formată din Mihaela Miroiu, profesor SNSPA București, Liliana Popescu, prorector SNSPA București, Elena Calistru, președinte Funky Citizens, Mircea Dumitru, rector la Universitatea București, și Sorin Ioniță, președinte Expert Forum, a evaluat criteriul competenței candidaților (40% din scorul final). În cea de-a treia fază, Biroul Național al PLUS a aplicat criteriile politice folosind principii de integritate, diversitate, reprezentare politică și implicare organizațională, acestea reprezentând diferența de 30% din scorul final al candidaților", explică PLUS într-un comunicat de presă. 

"România trebuie să rămână ancorată la nucleul dur al Europei. La primul cerc concentric de valori. Acest lucru va fi posibil doar prin prezența oamenilor competenți, onești și harnici în toate instituțiile relevante. Începem cu epicentrul democrației europene: Parlamentul European. E vremea oamenilor care au umblat mai mult pe coridoarele universităților decât pe culoarele tribunalelor", a declarat Vlad Voiculescu, coordonator PLUS al campaniei pentru alegerile europarlamentare, citat în comunicat.