Diferențele dintre măslinele negre și cele verzi. Cum știi care fruct e pe gustul tău

Diferențele dintre măslinele negre și cele verzi. Cum știi care fruct e pe gustul tău Sursă: Dreamstime.com

Foarte puțini oameni înțeleg cu adevărat importanța diferențelor dintre măslinele verzi și cele negre. Dacă ați presupus că este vorba doar de soiuri diferite, v-ați înșelat. Măslinele verzi sunt măsline necoapte, recoltate devreme, cu atribute nutriționale excepționale și un gust unic. În schimb, măslinele negre sunt măsline coapte complet, mai suculente și mai moi, cu un gust moale. Iată ce trebuie să știți despre măsline.

Care este diferența dintre măslinele verzi și cele negre? Shea Rosen, director de dezvoltare a produselor la Mezzetta (experții neoficiali ai lumii în materie de măsline), a explicat că nuanțele măslinelor corespund gradului de coacere a acestora, la momentul la care sunt culese. Iar asta pe lângă procesul de maturare la care sunt supuse.

Cu ce se deosebesc măslinele verzi de cele negre

„Măslinele verzi sunt culese înainte de coacere, iar măslinele negre sunt culese în timp ce sunt coapte, adică atunci când culoarea a trecut de la verde la negru. Măslinele crude și proaspăt culese sunt necomestibile din cauza gustului lor amar foarte puternic, așa că atât soiurile verzi, cât și cele coapte, înainte de a fi consumate, sunt vindecate, fie prin împachetare în sare, saramură sau apă”, a declarat Shea Rosen pentru huffpost.com.

În general, măslinele verzi sunt mai dense, mai tari și mai amare decât măslinele negre. Dar gustul și textura oricărei măsline depind de metoda și durata procesului de maturare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Care tip de măsline este mai sănătos

Întrebată dacă măslinele verzi sunt mai sănătoase decât cele negre, Shea Rosen a precizat că „nu există diferențe nutriționale între cele două”.

Măslinele sunt înzestrate cu cantități mari de grăsimi bune mononesaturate și minerale, cum ar fi fierul și cuprul. De asemenea, sunt bogate în vitamina E, polifenoli și flavonoide, care sunt antioxidanți [care] au beneficii antiinflamatorii”, a spus directorul de dezvoltare a produselor la Mezzetta.

Nu ești fan al acestui fruct?

Femeia a oferit și o alternativă consumatorilor cărora nu le plac măslinele, în general. Există un soi mai blând de măsline, anume cele negre oxidate, de obicei conservate.

Deși pasionații de măsline nu le clasifică drept măsline naturale, procesul de oxidare a măslinelor negre nu lasă o aromă distinctivă între soiurile de măsline. Astfel, de regulă, ele au același gust.