Într-o intervenție pe Instagram, Novak Djokovic a precizat că se înfometează timp de 16 ore pe zi, iar acest lucru îl ajută să-și purifice și să-și curețe organismul. În vârstă de 32 de ani, Djokovic a dat aceste detalii într-o întâlnire online cu un medic, Dragan Ivanov, specialist în medicină internă, conform România TV.

„Faptul că am stat câte 16 ore pe zi fără să mânânc a contribuit la îmbunătățirea sistemului meu digestiv. Dorm mai bine și am mai multă energie de-a lungul zilei”, a afirmat Novak Djokovic.

Explicațiile sale au fost completate de medicul internist, pentru toți cei interesați, care ar dori să urmeze o asemenea dietă:

„Dacă nu mâncăm nimic timp de 12 ore, creierul nostru începe să caute după rezerve. Dacă găsește un micro-organism, o bacterie patogenă, el le distruge și le reciclează. Creierul va găsi atunci rezervele care dau extra-energie din materialele descompuse. Dacă luăm masa de prânz la ora 14:00 sau 15:00, după 12 ore se declanșează acest mecanism. Ne curăță corpul și prepară combustibilul pentru a doua zi. Dar procesul poate dura între 12 și 16 ore, depinde de individ”, a precizat medicul Dragan Ivanov, conform Tenisworld.

El a precizat că ideal este să mâncăm la micul dejun, dimineața, iar mai apoi de prânz, în jurul orei 14.00 – 15.00. Ulterior, ar trebui să nu mai mâncăm nimic până a doua zi, iar această rutină ne va feri de multe boli.

Pe de altă parte, Novak Djokovic, 1 ATP, a declarat că nu este de acord cu vaccinarea împotriva coronavirusului chiar dacă acest lucru va fi impus ca o condiţie obligatorie jucătorilor de tenis pentru reluarea competiţiilor.