Dictatura măturii: primăriile dau năvală în casele "gunoierilor"! Amenzi piperate dacă îți fac edilii curat în ogradă

Dictatura măturii: primăriile dau năvală în casele "gunoierilor"! Amenzi piperate dacă îți fac edilii curat în ogradă

Noua lege care le permite primăriilor locale să facă o curățenie lună în curtea oricărui proprietar a intrat în vigoare de circa o săptămână. Pentru românii fără simț civic, legea a dat puteri depline autorităților, însă și facturile vor fi pe măsură.

Primăriile pot intra cu forța pe terenurile și în curțile în care se adună mormane de gunoaie. După ce fac curățenie, vor trimite facturile proprietarilor, conform unei legi intrate în vigoare din data de 28 noiembrie. Evident, nu toți oamenii sunt mulțumiți de noua lege, ba mai mult, invocă un abuz al autorităților, o dictatură.

"Derapajele” și dictatura

"Trebuie să avem un precedent, sunt curios cum va arăta prima amendă sau primul caz în care vor interveni autoritățile și ce mesaj transmit către ceilalți oameni. În teorie e un lucru bun și ar trebui să ne îndrepte către normalitate cât mai repede”, apreciază activistul de mediu Alin Tănase, potrivit Digi 24.

Ne puteți urmări și pe Google News

Până acum, autoritățile locale nu puteau face mare lucru în fața acestor "derapaje” estetice și olfactive, chiar dacă primeau sesizări de la oameni cu privire la depozitarea de deșeuri pe o proprietate privată.

"Eu zic că fiecare trebui să se gospodărească în curtea lui și în ograda lui. Nu mi se pare normal să fie o lege, dar așa sunt oamenii, trebuie mai întâi dictatură, altfel nu se poate”, opinează o doamnă din Capitală.

„E proprietatea ta, faci ce vrei în ea”

Anul trecut, opinia publică a fost scandalizată când s-a descoperit ce se afla într-o curte din Capitală. Timp de 20 de ani, o familie din sectorul 1 al Capitalei a adunat și a depozitat gunoi în curte. Localnicii făceau nenumărate sesizări, însă Primăria nu putea interveni.