Evenimentul Zilei > Actualitate > Diana Cavallioti, premiu pentru Cea mai bună actriță în rol principal la Gala Premiilor Gopo
Diana Cavallioti, premiu pentru Cea mai bună actriță în rol principal la Gala Premiilor Gopo

Diana Cavallioti, premiu pentru Cea mai bună actriță în rol principal la Gala Premiilor Gopo

Actriţa Diana Cavallioti, coprezentatoare a emisiunii „Gala Umorului”, de la TVR 2, a primit trofeul pentru Cea mai bună actriță în rol principal pentru interpretarea sa din filmul „Ana, mon amour”, în regia lui Călin Peter Netzer.

Considerată una dintre cele mai talentate actriţe aparţinând tinerei generaţii, Diana Cavallioti aduce în emisiunea

„Gala Umorului”, alături de actorul Dragoş Huluba, cele mai reuşite momente comice din arhiva TVR.

Cea de-a XII-a ediţie a „Galei Premiilor Gopo” a avut loc marţi seara, la Teatrul Naţional Bucureşti iar pe covorul roşu au păşit cunoscuţi oameni de cultură, actori de teatru și film, dar şi nume îndrăgite ale micului ecran. Printre cele mai elegante prezenţe la eveniment s-au remarcat vedetele TVR Virgil Ianţu, Stela Popa, Marina Almăşan, Demeter Andras, Dragoş Pătraru, Ovidiu Cernăuțeanu, Monica Roşu, Florina Constantinescu, Camelia Văcaru, Marius Constantinescu şi Albertina Ionescu.

Peste 80 de filme – 23 de lungmetraje, 12 documentare şi 49 de scurtmetraje au intrat în cursa pentru nominalizări. Filmul "Un pas în urma serafimilor", regizat de Daniel Sandu, a câștigat 8 premii, inclusiv premiul pentru Cel mai bun film, iar Vlad Ivanov și Diana Cavallioti au luat premiile pentru cei mai buni actori. Printre trofeele acordate se mai numără Premiul Gopo pentru Întreagă Carieră acordat actorilor George Mihăiță și Vladimir Găitan. Dragoş Pătraru, realizatorul emisiunii „Starea Naţiei”, de pe TVR 1, a înmânat premiul pentru Cel mai bun film documentar – „Planeta Petrila”, de Andrei Dăscălescu.