Medicii de la Timișoara sunt conduși de profesorul Virgil Musta, un medic de elită, cu o vechime foarte mare în domeniul bolilor infecțioase.

Profesorul Musta spune că fiecare caz este abordat separat, în funcție de particularitățile pacientului. În plus, pentru fiecare caz este adoptată o schemă de tratament care conține anumite medicamente retrovirale, folosite în tratamentul grupei sau altor boli. „În momentul când se internează, noi, echipa de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, instituim terapie cu medicamente retrovirale, care se pare că au fost eficiente, deoarece la 2-3 zile de la terapie pacienții au devenit „negativi”. Sunt mai multe scheme în studiu. Sunt două medicamente (substanțe) antiretrovirale care se folosesc”, a declarat medicul Musta, care până acum a reușit să vindece cinci pacienți, internați la Timișoara, cu vârste cuprinse între 15 și 47 de ani.

Pentru a preveni infecția cu Covid 2019, doctorul Virgil Musta le recomandă românilor să evite aglomerațiile, atrăgând atenția asupra riscului foarte mare pentru persoanele în vârstă. „Cea mai eficientă metodă este prevenția. Chiar dacă avem terapia aceasta, nu avem încă experiență în caz de coronavirus la persoanele cu risc, persoanele în vârstă, cu comorbidități. Ca acestea să nu ajungă să facă boala trebuie să respectăm cu strictețe toate recomandările primite. Să evităm aglomerațiile, să nu stăm la o distanță mai mică de doi metri de alte persoane, să ne spălăm foarte bine pe mâini, să ne autoizolăm dacă avem rude care au venit acum din Italia ori alte țări unde sunt anumite zone în carantină.

Trebuie să fim corecți cu noi și cu ceilalți. Să anunțăm instituțiile abilitate dacă avem cunoștință de persoane care ar trebui să fie în autoizolare și nu respectă acest lucru, să avem simți civic. În cazul în care am luat contact cu persoane din Italia să încercăm să ne autoizolăm, să ne considerăm potențial infectați și noi și să anunțăm autoritățile. Să nu ascundem simptomele unei boli”, a mai spus doctorul Musta.