„Vă pot da o știre. Cu acceptul domnilor procurori am întrebat de unde vine acel miros (n.r din curtea lui Gheorghe Dincă). Și eu am constatat un miros, dar parcă de data aceasta depășește orice limită. Acel miros vine după ce a fost decolmatat un canal pentru a se căuta o anumită bijuterie. Au existat informații că aici s-ar fi aruncat o anumită bijuterie. A trebuit ca criminaliștii să facă această muncă ingrată de a căuta în nămol, în acele resturi, în deșeuri, nu vreau să vă povestesc ce era acolo. Dacă decolmatarea se făcea spre interior se puteau altera alte probe. În acest fel au făcut decolmatarea spre exterior. Din această cauză miroase ieșit din comun”, a precizat Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu.

De asemenea, a dat noi detalii din procedurile de desfășurare a anchetei.

„În primă fază se va intra cu o anumită aparatură pentru a radiografia solul. Se va putea vedea până la maxim trei metri și jumătate. O mașinuță mică se plimbă și scanează solul. Poate scana și betonul, dar este mai greu, mai ales dacă are foarte multă armătură. Procurorul va decide mai apoi unde se va săpa”, a mai precizat avocatul Tonel Pop.

Aparatura de specialitate va sosi la Caracal în cursul zilei de mâine, iar mai apoi anchetatorii vor demara procedurile de verificare, potrivit dcnews.ro