Editura Evenimentul si Capital

CUM vrea RUSIA să controleze MOLDOVA. RENATO USATÎI, spion FSB, lider de partid şi CANDIDAT în alegeri | VIDEO

Renato USATÎI, spion FSB.
Autor: | | 5 Comentarii | 5278 Vizualizari

Recent, o ştire bombă a inflamat Internetul, schimbând radical percepţia pe care mulţi au avut-o în legătură cu intenţiile Rusiei vis-a-vis de Republica ţara noastră.

Este vorba de dezvăluirea unor acţiuni de spionaj desfăşurate de serviciul secret rus, FSB care a racolat mai mulţi moldoveni pentru a sluji Rusia în defavoarea intereselor naţionale ale Republicii Moldova. Ceea ce face şi mai periculoasă situaţia, este faptul că unul dintre trădătorii de ţară descoperiţi este Renato Usatîi, care ne cerea încrederea şi votul la alegerile parlamentare de la sfârșitul acestei săptămâni. Ce glumă macabră!

Adevărul a ieşit la lumină într-o interceptare care rămâne de văzut de cine a fost făcută, într-un spațiu public după toate aparențele, între Renato Usatîi şi cineva, nu știm cine dar cu siguranță vom afla, care a avut puterea să-l facă să-și dea drumul la gură. Și și-a dat, taică, de nu s-a mai oprit!

În slăbiciunea lui și, cel mai probabil, mânat de licorile lui Bahus, dar și dornic să spună și să arate care este valoarea lui adevărată, de bufon al rușilor, uns cu toate alifiile de către serviciile secrete ruse, Renato a spus cu gurița lui, că și-a trădat ţara în primul moment în care a avut ocazia. De fapt, și-a oferit serviciile FSB-ului, serviciul rus de spionaj, încă din clipa în care a pus piciorul în Rusia, prin 2005, şi avea planuri de îmbogăţire rapidă şi uşoară.

Setea de bani, lăcomia şi lipsa de scrupule în atingerea acestor obiective au fost speculate de FSB care, în schimbul ajutorului oferit, l-a convins pe Renato Usatîi să-şi trădeze ţara.

Persoană necunoscută: Te-a sunat prietenul de la FSB?

Renato Usatîi: Nu prietenul, dar vicedirectorul.

Renato Usatîi a acceptat protecţia oferită de serviciului rus de spionaj, FSB, iar afacerile sale au înflorit peste noapte şi să prospere ferite atât de temuta mafia rusă, cât şi de Fisc şi alte structuri de control al afacerilor.

Renato Usatîi: Unde am eu businessul asta, Nijni Novgorod, cu cuţite, cu fier, ultima dată Inspectoratul Fiscal la mine a fost 5 ani în urmă, în vizită. Îţi dai seama, da?

Persoană necunoscută: Da.

Renato Usatîi: Adică că ştiu că accesul este interzis. Că e inspectorat, că e poliţie. Pentru mine asta e o chestie...

Persoană necunoscută: Da, e un fel de protecţie.Însă fostul inginer la Întreprinderea „Calea Ferată Moldova” şi singur furnizor oficial pentru Căile Ferate din Rusia, senior vicepreşedinte al Uniunii Constructorilor Căilor Ferate din Rusia, Renato Usatîi AVEA UN VIS, iar acela nu are nimic de-a face cu poveştile cu care încerca să ne adoarmă vigilenţa şi discernământul, cum că vrea să scoată Moldova din criză şi să facă curăţenie pe scena politică.

Nu! Adevăratul său vis era să pună mâna pe Calea Ferată Moldova, plan care, din discuţia interceptată, se pare că i-a fost dat peste cap de Vlad Filat.

Renato Usatîi: Plus că eu am spus lui omul: băi, iaca eu am businessul cu calea ferată. Eu proiectul Moldova, după ce m-am certat cu Filat, vroiam să îl las, ştii? (...) Adică eu nu am cerut niciodată bani. Mie crede-mă că mi s-au oferit bani, şi la un moment, mie în câteva situaţii mi s-au oferit bani foarte buni, mai ales în perioada aceea când eu nu îi aveam deloc. Înţelegi? Nu merge. Voi ajutaţi mai bine ca iaca eu să pot câştiga în domeniul Căii Ferate şi o parte din venitul meu, nu o parte mică, dar jumătate din venitul meu, eu sunt gata să îl cheltui. Pe rute private de avion, întâlniri, să mai cumpăr nişte agenţi, adică eu un procent cu un procent zic eu nu am să am cum”.

Acest personaj fără scrupule a acceptat să-şi trădeze ţara în schimbul ajutorului promis de Rusia pentru a pune mâna pe Căile Ferate Moldova.

Pe măsură ce discuţia lui Renato Usatîi continuă, se conturează şi mai bine adevăratul plan al Moscovei.După ce a acaparat unele din domeniile strategice ale ţării noastre, sectorul bancar fiind unul din multele exemple, RUSIA VREA SĂ DEŢINĂ CONTROLUL ASUPRA SCENEI POLITICE DIN MOLDOVA.

Pentru asta, după cum explică Renato Usatîi, FSB a racolat din Moldova două tipuri de agenţi: unii care ofereau informaţii, alţii care furnizau analiză.

De asta s-a pensionat Augustin Lazar! Ce pensie are. Suma e COLOSALA

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI