Evenimentul ZileiEVZ SpecialDezvăluiri senzaționale: RENATO USATÎI, spion FSB | VIDEO

Dezvăluiri senzaționale: RENATO USATÎI, spion FSB | VIDEO

Dezvăluiri senzaționale: RENATO USATÎI, spion FSB | VIDEO
Recent, o ştire bombă a inflamat Internetul, schimbând radical percepţia pe care mulţi au avut-o în legătură cu intenţiile Rusiei vis-a-vis de Republica ţara noastră.

Este vorba de dezvăluirea unor acţiuni de spionaj desfăşurate de serviciul secret rus, FSB care a racolat mai mulţi moldoveni pentru a sluji Rusia în defavoarea intereselor naţionale ale Republicii Moldova. Ceea ce face şi mai periculoasă situaţia, este faptul că unul dintre trădătorii de ţară descoperiţi este Renato Usatîi, care ne cerea încrederea şi votul la alegerile parlamentare de la sfârșitul acestei săptămâni. Ce glumă macabră! 

Adevărul a ieşit la lumină într-o interceptare care rămâne de văzut de cine a fost făcută, într-un spațiu public după toate aparențele, între Renato Usatîi şi cineva, nu știm cine dar cu siguranță vom afla, care a avut puterea să-l facă să-și dea drumul la gură. Și și-a dat, taică, de nu s-a mai oprit!

În slăbiciunea lui și, cel mai probabil, mânat de licorile lui Bahus, dar și dornic să spună și să arate care este valoarea lui adevărată, de bufon al rușilor, uns cu toate alifiile de către serviciile secrete ruse, Renato a spus cu gurița lui, că și-a trădat ţara în primul moment în care a avut ocazia. De fapt, și-a oferit serviciile FSB-ului, serviciul rus de spionaj, încă din clipa în care a pus piciorul în Rusia, prin 2005, şi avea planuri de îmbogăţire rapidă şi uşoară.

Setea de bani, lăcomia şi lipsa de scrupule în atingerea acestor obiective au fost speculate de FSB care, în schimbul ajutorului oferit, l-a convins pe Renato Usatîi să-şi trădeze ţara.

Persoană necunoscută: Te-a sunat prietenul de la FSB?

Renato Usatîi: Nu prietenul, dar vicedirectorul.

Renato Usatîi a acceptat protecţia oferită de serviciului rus de spionaj, FSB, iar afacerile sale au înflorit peste noapte şi să prospere ferite atât de temuta mafia rusă, cât şi de Fisc şi alte structuri de control al afacerilor.

Renato Usatîi: Unde am eu businessul asta, Nijni Novgorod, cu cuţite, cu fier, ultima dată Inspectoratul Fiscal la mine a fost 5 ani în urmă, în vizită. Îţi dai seama, da?

Persoană necunoscută: Da.

Renato Usatîi: Adică că ştiu că accesul este interzis. Că e inspectorat, că e poliţie. Pentru mine asta e o chestie…

Persoană necunoscută: Da, e un fel de protecţie.Însă fostul inginer la Întreprinderea „Calea Ferată Moldova” şi singur furnizor oficial pentru Căile Ferate din Rusia, senior vicepreşedinte al Uniunii Constructorilor Căilor Ferate din Rusia, Renato Usatîi AVEA UN VIS, iar acela nu are nimic de-a face cu poveştile cu care încerca să ne adoarmă vigilenţa şi discernământul, cum că vrea să scoată Moldova din criză şi să facă curăţenie pe scena politică.

Nu! Adevăratul său vis era să pună mâna pe Calea Ferată Moldova, plan care, din discuţia interceptată, se pare că i-a fost dat peste cap de Vlad Filat.

Renato Usatîi: Plus că eu am spus lui omul: băi, iaca eu am businessul cu calea ferată. Eu proiectul Moldova, după ce m-am certat cu Filat, vroiam să îl las, ştii? (…) Adică eu nu am cerut niciodată bani. Mie crede-mă că mi s-au oferit bani, şi la un moment, mie în câteva situaţii mi s-au oferit bani foarte buni, mai ales în perioada aceea când eu nu îi aveam deloc. Înţelegi? Nu merge. Voi ajutaţi mai bine ca iaca eu să pot câştiga în domeniul Căii Ferate şi o parte din venitul meu, nu o parte mică, dar jumătate din venitul meu, eu sunt gata să îl cheltui. Pe rute private de avion, întâlniri, să mai cumpăr nişte agenţi, adică eu un procent cu un procent zic eu nu am să am cum”.

Acest personaj fără scrupule a acceptat să-şi trădeze ţara în schimbul ajutorului promis de Rusia pentru a pune mâna pe Căile Ferate Moldova.

Pe măsură ce discuţia lui Renato Usatîi continuă, se conturează şi mai bine adevăratul plan al Moscovei.După ce a acaparat unele din domeniile strategice ale ţării noastre, sectorul bancar fiind unul din multele exemple, RUSIA VREA SĂ DEŢINĂ CONTROLUL ASUPRA SCENEI POLITICE DIN MOLDOVA.

Pentru asta, după cum explică Renato Usatîi, FSB a racolat din Moldova două tipuri de agenţi: unii care ofereau informaţii, alţii care furnizau analiză.

Renato Usatîi: Când am început să iau proiecte din astea, le-am făcut pe nota 10 vreo şapte.

Persoană necunoscută: Bravo! Bună treabă!

Renato Usatîi: Şi ruşii atuncea…

Persoană necunoscută: Deci practic erai, tu-i ajutai cu informaţii!

Reanto Usatîi: Nu cu informaţii, dar cu analiza! Cu informaţii vin mai multă lume! Îţi dai seama câţi informatori au ei aici?

Renato Usatîi: După asta, clar lucru! Cum m-o găsit şi băieţii de la FSB, şi ăştia de la Kremlin, adică aveau nevoie de cineva care…

Interlocutor necunoscut: De un intermediar. (…)

Renato Usatîi: Deoarece eu având numai informaţia că se face vreo întâlnire la nordul Moldovei sau se pregătesc autobuze de a aduce lume la Chişinău pentru adunare, congres, nu ştiu ce, eu deja înţeleg pentru ce se face chestia.

Însă, pentru a avea controlul total asupra Republicii Moldova, Rusia avea nevoie de mai multe persoane pentru a le plasa în funcţii cât mai înalte în aparatul conducerii statului.

Pentru asta, FSB l-a racolat pe Serafim Urechean („proiectul Urecheanu” cum este prezentat de spionul analfabet Renato Usatîi), în prezent preşedinte al Curţii de Conturi, însă din discuţie, colaborarea sa cu FSB nu poate fi plasată temporal.

Renato Usatîi: Şi deci cu proiectul Urecheanu de amu ai înţeles. Am început cu proiectul Urecheanu. Urecheanu ne-a trădat pe toţi. Pe toţi adică înseamnă şi pe mine şi pe Glenka şi Kremlinul, adică… Care-i tema? În primul rând, tu… zici: eu am probleme şi cu româna, eu doar am absolvit Şcoala Rusă. Adică, sora-mea deja a mers la liceu, că nu exista în Făleşti când eu…

Persoană necunoscută: Da, da. Nu exista şcoală.

Renato Usatîi: Adică eu eram prin a şasea când a apărut primul gimnaziu Moldo-Rus cum el se numea. Ştii?

Persoană necunoscută: Da

Renato Usatîi: Şi eu am semnat pe stânga. Adică eu trebuie să ridic ruşii. Adică: începe să Rusia, Uniunea Vamală unită cu ruşii, dă-i încolo pe români, pe europeni. Adică eu nu pot merge cum iaca merge Filat. Şi eu înţeleg că poate să apară o presiune asupra mea. Banii dacă-i câştig numai acolo, eu trebuie să promovez ceea ce vor ruşii.

Renato Usatîi: Eu azi sunt prizoner la Moscova. Prizonier nu în sens direct, acuma, prizonier în sens că, eu nu sunt… Adică dacă-mi închide businessul apoi Renato mâine umblă cu cerşitul”.

Mai mult, şi ceea ce constituie aspectul cel mai periculos, este că Rusia vâna funcţia de premier în care intenţiona să-l plaseze de Renato Usatîi.

„Renato Usatîi: Eu n-am semnat nicio notă informativă! Asta a fost condiţia mea din start, îţi dai seama, când ieşeai ca, dar eu de ce te-am întrebat ce-i aicea şi mă rog! Adică, câteodată zice: Renato, el nu merge sus până când o să fii tu cel. Eu am zis: ia mai duceţi-vă voi în p…ă şi nu mă învăţaţi pe mine a lucra!

Persoană necunoscută: Le-ai făcut-o.

Renato Usatîi: Să-mi iasă mie, închipuie-ţi, cui pe cui! AJUNGE RENATO PRIM MINISTRU şi pe urmă îmi scoate mie…

Persoană necunoscută: Îţi scoate documentul, înţelegi?

Rusia plănuia să ne controleze ca pe nişte păpuşi, având la picioarele sale una din cele mai importante funcţii din stat, cea de premier. Iar Republica Moldova ar fi rămas doar pe hârtie liberă şi independentă.

Atentatul la statalitatea ţării noastre de către Rusia şi trădătorii precum Renato Usatîi trebuie sancţionați dur.

CEREM DE URGENŢĂ ARESTAREA LUI RENATO USATÎI PENTRU TRĂDARE DE ŢARĂ ŞI CĂUTAREA

CELORLALŢI SPIONI FSB-IŞTI.

 


Accesează: