Evenimentul Zilei > Social > Dezvăluiri la EVZ TV, despre vacanța în Grecia: „Începutul s-a dovedit a fi un calvar”
VIDEO

Dezvăluiri la EVZ TV, despre vacanța în Grecia: „Începutul s-a dovedit a fi un calvar”

Principala temă a emisiunii, Piața ideilor, de pe EVZ TV, a fost „Grecia se încinge sub temperatura crizei”. Radu Popa a realizat un duplex din insula Creta cu Bucureștiul, avându-le ca invitate pe Simona Ionescu, redactor șef Evenimentul Zilei, și pe Lilia Bitzaraki, o grecoaică pe jumate româncă, ce are mai multe afaceri, printre care și un restaurant.

Radu Popa a povestit despre bucuria care plutea în avionul plin cu 200 de români care zbura spre Creta, miercuri, 1 iulie, prima zi în care turiștii europeni au putut intra în Creta.

Din păcate, însă, bucuria s-a transformat în „calvar”, în momentul în care avionul a aterizat pe aeroportul din Creta. Radu Popa a povestit că Ministerul Grec al Sănătății i-au obligat să completeze niște formulare în care să spună în ce țări au fost în ultima lună, dacă au fost infectați, dacă au în familie persoane infecate, să spună unde anume stau în Creta.

„Toate aceste formalități s-au dovedit a fi un calvar, pentru că, închipuiți-vă un avion de 200 de persoane, pe pistă, cu motoarele oprite, într-o căldură de 35 de grade. Jumate de avion era plin de copii, până în 10 ani.

Când au venit formularele erau în greacă și în engleză. Și jumătate dinre ei nu știau nici greacă, nici engleză. Și jumătatea cealaltă care știa greacă sau engleză nu avea pixuri.

Și a început un calvar. O doamnă a început să plângă, copilul a început să plângă și el, auzind-o pe mamă că plânge… 200 de persoane, din care 20-30 plângeau”, a spus Radu Popa.

Simona Ionescu a ținut să-l liniștească pe realizatorul emisiunii, spunându-i că și la noi s-a întâmplat la fel când au venit românii în țară.

„Fix aceeași chestie. Probabil că e o directivă mondială. Organizarea lasă de dorit peste tot. Probabil era așa de simplu, dacă în avion vi se dădeau acele formulare”, a spus Simona Ionescu, redactorul șef Evenimentul Zilei.

Radu Popa a mai spus că a fost deranjat de faptul că doar românii au fost testați de autoritățile elene, când ajungeau în Grecia. După completarea formularelor, românii au fost testați de coronavirus în terminale.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: