Dezvăluiri despre alegerile locale. Dan Andronic este tranșant: Campania într-o comună, mai grea decât la președinție

Dezvăluiri despre alegerile locale. Dan Andronic este tranșant: Campania într-o comună, mai grea decât la președinție

Jurnaliștii Dan Andronic și Mirel Curea au explicat, în ediția de miercuri a emisiunii ContrapunctEVZTV, cât și cum a contat prezența la urne

Cei doi jurnaliști, Dan Andronic și Mirel Curea, au răspuns întrebărilor lui Sorin Faur.

Dacă au fost alegeri libere și corecte, cine a câștigat, cine a pierdut, cum va arăta viitorul Parlament și despre ce s-a întâmplat la exit poll-uri.

Întrebat de Sorin Faur dacă o prezență redusă la vot, sub 50 la sută, poate da o legimitate aleșilor, Dan Andronic a răspuns:

Ne puteți urmări și pe Google News

„Până la urmă, votează cine vrea. Cine se simte interesat. Asta nu înseamnă că cei care nu vin la vot nu au au o părere sau sunt dezinteresați. Ci, pur și simplu, nu votează”.

Jurnalistul a mai adăugat:

„Vă aduc aminte că, în anul 1990, am avut cea mai mare prezență la vot. A fost o sete de democrație. Însă, oamenii s-au convins, ușor-ușor, că nu trebuie să mai vină de fiecare data. Ci doar atunci când exista o miză”.

 

În continuare, Dan Andronic a explicat care este diferența între votanții de la orașe și cei de la sate.

„Alegerile locale nu sunt alegeri cu miză neapărat. Pentru  că sunt mulți care nu votează primar de sector sau primarul unui oraș mare. Cu cât te duci mai jos, prezența crește pentru că gradul de implicare al comunității, legăturile între oameni sunt mai strânse”, a explicat Dan Andronic.

Jurnalistul a adăugat:

„Eu spun că cel mai greu este de făcut o campanie într-o comună, nu la președinție. Că e simplu să lucrezi cu numere mari”.