„Membrii familiei adoptive sunt complici. Au fost de față și au asistat cum fetița lor a fost târâtă. Atâta vreme cât această fetiță s-a aflat în plasament, ea a avut un manager de caz, care putea să vină oricând la domiciliul familiei Șărămăt și să constate starea minorei de sănătate, de dezvoltare, și dacă ar fi existat o suspiciune în sensul celor susținute de domnul Săcărin, fiți convinsă că s-ar fi luat măsuri. Niciodată în șapte ani doamna Șărămăt nu a fost cercetată discplinar sau învinuită că a ținut fetița în starea de malnutriție. Ceea ce se spune nu are acoperire”, a spus avocatul, potrivit Antenei 3.

Avocatul a vorbit și despre durerea micuței, provocată de autorități, în momentul în care a fost luată de lângă femeia pe care o considera mamă. Copila a urlat, în zadar,  „ajutor, mami, nu-i lăsa să mă ia”. El a explicat că „acesta e titlul în baza căruia doamna Șărămăt ținea fetița la ea acasă”.

Dezvălurile nu s-au oprit aici. Avocatul susține că fetița este ascunsă pentru a nu se afla punctul ei de vedere, chiar dacă are nevoie de consiliere psihologică.

„Toate autoritățile cad de acord și spun că fetița ar trebui consiliată în această perioadă, nimeni nu face nimic ca să o consilieze în concret. Tot acest proces e unul lipsit de orice fel de transparență. Minora se ține ascunsă ca să nu putem afla noi care e punctul ei de vedere”, a mai menționat reprezentantul legal al familiei Șărămăt, conform aceleiași surse.