Dezvăluirea momentului. Cercetătorii din Wuhan împreună cu americanii au planificat să creeze un coronavirus în 2018
- Antonia Hendrik
- 6 octombrie 2021, 11:41
Oamenii de știință americani și chinezi plănuiau să creeze un nou coronavirus înainte de erupția pandemiei, arată noile dezvăluiri făcute publice.
Cererea de finanțare a fost făcută în 2018 și transmisă către grupul de analiză a originilor pandemiei. Mai precis, echipa de cercetători, condusă de britanicul Peter Daszak, a cerut Agenției SUA pentru Proiecte de Cercetare Avansată (DARPA) să finanțeze proiectul. Acesta trebuia să se desfășoare exact în orașul în care a început pandemia. Totul a ieșit la iveală odată cu apariția respectivei solicitări.
„Propunerea de cerere de finanțare a fost depusă de zoologul britanic Peter Daszak în numele unui grup, care a inclus Daszak EcoHealth Alliance, Institutul de Virologie Wuhan, Universitatea din Carolina de Nord și Duke NUS din Singapore”, a raportat The Telegraph.
Echipa internațională a oamenilor de știință intenționa să amestece date genetice ale unor tulpini similare pentru a crea un nou virus
Acest lucru ar avea ca rezultat un virus care nu avea un strămoș în natură, a declarat pentru The Telegraph un expert al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Expertul, care a cerut ziarului să nu-i publice numele.
„Vom aduna secvențe / date ARN dintr-un panou de tulpini strâns legate și vom compara genomii cu lungimea completă, scanând polimorfismele uninucleotidice unice, reprezentând erori de secvențiere. Genomii vor fi sintetizați comercial folosind tehnici stabilite, lungimea genomului ARN și electroporarea pentru a recupera virusurile recombinante” se arată în cererea depusă.
Acest lucru ar avea ca rezultat un virus care nu avea un strămoș clar în natură, a declarat un expert al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Acesta a mai explicat că, dacă s-ar fi procedat astfel, s- ar putea explica de ce nu s-a găsit vreodată o asemănare pentru Sars-CoV-2 în virusurile existente.
Oamenii de știință ai institutului au negat în mod constant crearea coronavirusului în laboratorul lor
Cel mai asemănător virus este tulpina Banal-52, raportată în Laos luna trecută. Acesta împarte 96,8% din genomul Covid-19. Niciun strămoș direct, care ar fi de așteptat să aibă o cotă de aproximativ 99,98%, nu a fost găsit până acum.
Expertul OMS a mai explicat că procesul detaliat în cerere ar fi creat „o nouă secvență de virus, nu o potrivire de 100% cu nimic”.
Genomul viral ar fi fost sintetizat din secvența computerului, creând astfel un genom al virusului care nu exista în natură, dar arată natural, fiind o medie a virușilor existenți. Ulterior, ARN-ul ar fi pus într-o celulă, iar virusul, recuperat de acolo.
Acest lucru creează un virus care nu a existat niciodată în natură, cu o nouă coloană vertebrală, dar este foarte asemănătoare, pentru că este media coloanei vertebrale naturale", a spus expertul.
Alianța EcoHealth, în propunerea sa către NIH, a recunoscut că riscurile implicate sunt „de mare risc la expunerea SARS sau alte CoV” în rândul personalului.
Câţi dolari au ajuns la Institutul de Virologie Wuhan
NIH le-a dat banii oricum - ceea ce dr. Anthony Fauci a fost obligat să recunoască anterior când a depus mărturie în fața Congresului în mai anul acesta. Alianța EcoHealth a dat apoi 599.000 de dolari din bani Institutului de Virologie Wuhan.
La acea vreme și de mai multe ori, Fauci a negat că cercetarea ar fi constituit ceea ce este cunoscut sub numele de cercetare „câștig de funcție”.
Până la urmă, propunerea nu a fost aprobată, iar baza de date a tulpinilor virale de la Institutul de Virologie Wuhan a fost scoasă offline aproximativ 18 luni mai târziu, făcând imposibilă verificarea activității oamenilor de știință de acolo. Crearea unui virus mediu „ideal” ar fi putut să facă parte dintr-un plan de a crea un vaccin care să funcționeze pe coronavirusuri, au mai spus experții.