Evenimentul Zilei > Politica > Dezbatere publică privind ordonanţele de graţiere şi de modificare a codurilor penale
Dezbatere publică privind ordonanţele de graţiere şi de modificare a codurilor penale

Dezbatere publică privind ordonanţele de graţiere şi de modificare a codurilor penale

Ministerul Justiţiei organizează, luni, o dezbatere publică privind proiectele de ordonanţă de urgenţă care vizează graţierea şi modificarea codurilor penale, la care sunt aşteptate peste 200 de persoane.

Dezbaterea are loc la o zi după ce peste 40.000 de oameni au protestat în Bucureşti împotriva celor două proiecte. Proteste la care au participat, în total, peste 30.000 de oameni au avut loc, duminică, şi în Cluj-Napoca, Sibiu, Braşov, Iaşi, Timişoara, dar şi în diaspora. O altă demonstraţie a fost anunţată, pe Facebook, pentru luni dimineaţă, în faţa Ministerului Justiţiei, potrivit news.ro.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat că la dezbatere, programată să înceapă la ora 10.00, sunt aşteptaţi toţi cei care s-au înscris (peste 200 de persoane), lucrările urmând să aibă loc, cel mai probabil, în două serii, din cauza capacităţii limitate a sălii.

Jurnaliştii vor avea acces la dezbatere, deşi iniţial urmau să participe doar la o declaraţie de presă după eveniment.

Dezbaterea publică privind proiectul de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală şi proiectul de Ordonanţă de urgenţă privind graţierea unor pedepse este programată luni, între orele 10.00 şi 12.00 la sediul Ministerului Justiţiei.

Timpul alocat fiecărei intervenţii este de trei minute pentru fiecare asociaţie, respectiv participant individual, potrivit MJ.

Dezbaterea are loc la o zi după ce peste 50.000 de oameni au protestat în Capitală faţă de cele două proiecte de ordonanţă, în urma unui apel lansat pe Facebook.