Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezastru la un service auto din orașul Năsăud. S-a întâmplat o tragedie …
Dezastru la un service auto din orașul Năsăud. S-a întâmplat o tragedie …

Dezastru la un service auto din orașul Năsăud. S-a întâmplat o tragedie …

Un exemplu de nerespectare a legislației anti incendiu a făcut ca vineri după amiaza, în curtea unui service auto, să se declanșeze un puternic incendiu.

Un incendiu de mari proporții a distrus șapte autoturisme aflate în curtea unui service auto din orașul Năsăud. În curtea societății se mai aflau alte zeci de mașini care așteptau să le vină rândul la repart. Din fericire, pompierii de la ISU Bistrița Năsăud, care au intervenit cu mare promptitudine, au reușit izolarea incendiului.

Martorii susțin că focul a izbucnit cu mare violență, cel mai probabil de la o  scânteie de la un aparat de sudură, care a ajuns într-o zonă a unei mașini unde era benzină. Focul a cuprins inițial o mașină, iar în foarte scurt timp alte două mașini ardeau cu flăcări de doi metri. Ulterior, incendiul s-a propagat la alte patru mașini.

„În momentul în care pompierii năsăudeni au ajuns la locul indicat, incendiul se manifesta generalizat, la mai multe autoturisme. S-a acționat pentru localizarea și lichidarea rapidă a focarelor și protejarea celorlalte autoturisme parcate foarte aproape. În total au fost afectate de incendiu 7 autoturisme, dintre care trei în proporție de peste 90%, două în proporție de 40-50%, respectiv alte două în proporție de 15-20%. Cauza probabilă este în curs de stabilire”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița, Marius Rus, citat de Bistrițeanul.ro.