Preocupată de cursuri și cu o apetență pentru activitățile extrașcolare, adolescentei i-a fost creionat un portret fără cusur de către dascăl. În afara notelor bune pe care le primea fără probleme din partea profesorilor, victima monstrului din Caracal era membră într-un ansamblu de dansuri și studia chitara.

Alexandra era un copil foarte bun. Era la clasa de științe sociale și a absolvit clasa a noua cu media 9,02. Era un copil foarte bun care și-a văzut mereu de drumul ei. Era un copil cum poate mulți părinți își doresc. Făcea parte dintr-un ansamblu de dans popular și din ce știu că lua și cursuri de chitară. Era un copil care nu avea preocupări decât legate de școală”, a spus Liviu Mitroi, conform Digi 24.

Directorul liceului „Mihai Viteazul” din Caracal a povestit și că tânăra obișnuia să parcurgă drumul până la Dobroești cu microbuzul, tocmai de aceea alegerea altei variante în această situație fiind cu atât mai nefericită.

Alexandra venea la școală cu un microbuz care o aducea din Dobrești la Caracal. Și chiar mi-a spus o doamnă îngrijitor care era cu ea din localitate că evita să se urce la ocazie. Dumneaei a încercat de câteva ori să o ia cu mașina personală să o aducă la școală și Alexandra a refuzat-o. A spus că așteaptă microbuzul. Probabil că de această dată, fata a văzut un om în vârstă care i-a inspirat încredere și nu a știut că este un monstru. Și eu aș fi avut încredere într-un om în vârstă, dar de data aceasta s-a dovedit că este un monstru”, a declarat Liviu Mitroi.