Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum a deszăpezit familia NIŢULESCU judeţul TELEORMAN
Cum a deszăpezit familia NIŢULESCU judeţul TELEORMAN

Cum a deszăpezit familia NIŢULESCU judeţul TELEORMAN

Prim-ministrul Victor Ponta a dispus, în 2014, Corpului său de control să facă un control la Prefectura Teleorman, condusă la acea vreme de actualul ministru de Interne, Carmen Dan.

Corpul de control a avut însă ca temă verificarea modului de utilizare de către autorităţile locale a sumelor alocate din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse de căderile masive de zăpadă şi viscol în februarie 2012, când prefect de Teleorman era Teodor Niţulescu, unul dintre principalii denunţători la DNA al lui Liviu Dragnea.

Concluzia controlului a fost că o parte din banii alocaţi de guvern a ajuns în buzunarele familiei lui Niţulescu. Mai concret, autorităţile locale din comunele Beuca, Frăsinet, Stejaru şi Vedea au încheiat contracte de deszăpezire cu societatea Venus Mob SRL deţinută şi administrată de rude de gradul I ale prefectului Teodor Niţulescu, către care a fost plătită suma totală de58.566.08 RON.

Corpul de control al premierului a stabilit că asociaţii fondatori ai societăţii Venus Mob SRL erau Mariana Niţulescu, cu cotă de 90%, Iulian Mihai Niţulescu şi Radu Codruţ Niţulescu cu câte 5%. Inspectorii au mai constatat că cei trei erau soţia şi copii prefectului

La data de 21.09.2006, Teodor Niţulescu devenise acţionar cu 55 la sută la Venus Mob SRL, dar le cesionase pe 27.10.2011 către cei doi fii şi societatea Comixt SA, redevenind administrator pe 11.05.2012.