Potrivit acestuia, cererea de alcool sanitar pe piaţa din România a crescut semnificativ, atât din partea lanţurilor de magazine, cât şi din partea instituţiilor publice, în special cele din domeniul sanitar.

„E o cerere enormă. La momentul acesta, este un produs pe care poţi să îl produci în cantităţi limitate, pentru că depinzi şi de alte materii prime, nu doar de alcool. Noi încercăm să aprovizionăm cât putem piaţa din România, dar, repet, nu depinde totul de noi”, a afirmat Şfaiţer.

Adrian Streinu-Cercel desființează mitul alcoolului sanitar!

„Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic. Spirtul medicinal nu e bun. Substanţele care sunt pe bază de alcool, dar sunt speciale, trebuie să fie biocide. Spirtul nu este biocid”, a spus aseară Adrian Streinu Cercel.

Profesorul doctor Adrian Streinu-Cercel a explicat, la Antena 3, că spirtul medicinal nu folosește la nimic în lupta cu COVID-19.

El a mai punctat că sunt bune și substanțele pe bază de clor, mai puțin clorhexidina care nu e activă în cazul coronavirusului.

„Cele din bucătărie care au clor sunt foarte bune, numai că alea şi ard. Atunci, trebuie avută foarte mare grijă pentru că structura pielii mâinii este foarte importantă pentru viaţa de zi cu zi”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, miercuri, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”.