DESFIGURATĂ de BACTERIA cu care a fost infectată în timpul unei banale intervenții stomatologice. Medicii sunt îngroziți

DESFIGURATĂ de BACTERIA cu care a fost infectată în timpul unei banale intervenții stomatologice. Medicii sunt îngroziți

Un caz halucinant de infecție cu o bacterie petrecut în Cambodgia, în timpul unei banale intervenții stomatologice, este relatat pe larg de către presa occidentală. Este vorba despre situația dramatică a unei superbe adolescente care s-a infectat cu așa numita bacterie ”mâncătoare de carne”, în timp ce se afla la dentist iar, după numai câteva luni, a rămas fără o bucată importantă din față.

Pentru că rana produsă în urma unei extracții nu i-a fost dezinfectată coresponzător, bacteria, prezentă deja în gâtul tinerei, a reușit să migreze și să se localizeze și în locul respectiv, aflat pe partea dreaptă, unde a proliferat extraordinar. În doar câteva luni, bacteria i-a mâncat o mare parte din față iar tânăra de 18 ani a fost internată la un spital din Phnom Penh în stare gravă, cântărind doar 39 de kilograme.

O echipă internațională de medici a răspuns apelului disperat lansat de o doctoriță canadiană, Iulia Kouri, care lucrează în spitalul cambodgian în care a fost internată Suth Ret. Medicii încearcă să oprească răspândirea bolii și caută soluții pentru o reconstrucție facială.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fasceita necrozantă este o infecţie bacteriană rară, care poate distruge pielea şi ţesuturile moi de sub ea, incluzând grăsimea şi ţesutul care acoperă muşchii (fascia). Deoarece aceste ţesuturi mor rapid (se necrozează rapid) o persoană cu fasceita necrozantă se spune că este infectată cu o bacterie "mâncătoare de carne", în mod special Streptococcus pyogenes.

Fasceita necrozantă este o boală rară dar gravă. În jur de 30% dintre cei care dezvoltă fasceita necrozantă decedează din cauza ei. Majoritatea persoanelor care dezvoltă boală se află într-o stare de sănătate bună înaintea infecţiei.

Persoanele care au un risc crescut de a face infecţia sunt cele care:

-au un sistem imun slăbit sau o lipsa a anticorpilor necesari luptei împotriva infecţiei

-au o boală cronică cum ar fi diabetul zaharat, cancerul, boli renale sau care afectează ficatul

-au tăieturi postchirurgicale, incluzând epiziotomia

-au avut recent varicelă sau o infecţie virală care a cauzat erupţie cutanata

-folosesc medicamente steroidiene care scad rezistenţă organismului la infecţii.