Ministrul Costel Alexe a postat pe Facebook imagini de la o intervenție comună a pompierilor, poliției și inspectorilor Gărzii de Mediu, în zonele Sintești și Vidra, pentru stingerea unor incendii. El a acuzat nemernicia celor care dau foc mormanelor de gunoaie, fără să țină cont de consecințe.

„Nici în această seară, când gradul de alertă este ridicat, nemernicia unora nu are limite! Inspectori ai Gărzii de Mediu, alături de echipaje de Poliție și Pompieri sunt pe teren, în zonele Sintești și Vidra fiind descoperite 2 focare active si alte câteva abia stinse, incendii de cabluri, mase plastice, deșeuri menajere. Bucureștenii trebuie să știe că suntem permanent pe teren și facem toate eforturile pentru a destructura activitățile care generează poluare în capitală!”, a arătat Costel Alexe în postare sa.

În urmă cu câteva zile, Garda de Mediu a derulat o serie de verificări pe același areal, ca urmare a sesizării creșterii nivelului de particule în suspensie din Capitală.

Cu această ocazie s-a constatat că în zona Sinteşti-Vidra au avut loc mai multe arderi ilegale care degajau un fum negru intens, pe mai multe proprietăți particulare. Persoanele surprinse ardeau cantităţi mari de deșeuri de anvelope şi cabluri electrice.