Descoperirea deceniului. Cea mai bizară specie din istorie. Oamenii de știință sunt uluiți

Descoperirea deceniului. Cea mai bizară specie din istorie. Oamenii de știință sunt uluiți

Oamenii de știință au făcut o descoperire bizară care a luat prin surprindere întreaga comunitate științifică.

Un dinozaur fără dinți cu aspect bizar, care avea doar două degete și semăna cu un papagal uriaș, a fost descoperit în Mongolia.

Oamenii de știință din Edinburgh au găsit mai multe schelete complete ale noilor specii omnivore supranumită Oksoko avarsan, în deșertul Gobi.

Pe baza descoperirii făcute, oamenii de știință au estimat că O. avarsan, care a trăit în urmă cu aproximativ 68 de milioane de ani, avea aproximativ 2 metri în lungime, iar corpul lui a fost acoperit de pene. De asemenea, această specie bizară de dinozaur a avut și un cioc fără dinți.

Alertă pentru România: „Vom pierde bătălia cu virusul!” Amănuntul care agravează situația

„Oksoko avarsan este o specie deosebit de interesantă, deoarece scheletele sunt complete”, a spus paleontologul Gregory Funston de la Universitatea din Edinburgh.

„Faptul că au fost descoperite mai multe schelete în același arată că aceștia se plimbau în grupuri”, a adăugat el.

Ce pune la cale Ungaria? Omul lui Orban, declarație bizară: „Putem avea oricâte Araduri!”

„Și mai important, mâna sa cu două degete ne-a determinat să privim modul în care membrele s-au schimbat de-a lungul evoluției oviraptorilor – aspect care nu fuseseră studiat până acum”.

Faptul că un membru al grupului de dinozauri a evoluat la nivelul membrelor sugerează că întreg grupul și-ar fi putut modifica dietele și stilul de viață - permițându-le să se transforme.

„Descoperirea ne-a adus în vedere o serie de modificări neașteptate, care reprezintă o informație-cheie ce ne ajută la aflarea motivului pentru care diversitatea în rândul oviraptorii era atât de mare înainte de a dispărea complet”, a mai precizat paleontologul Gregory Funston.

În studiul lor, dr. Funston și colegii au analizat reducerea dimensiunii și pierderea a celui de-al treilea deget al oviraptorului de-a lungul istoriei lor evolutive.

Rezultatele complete ale studiului au fost publicate în revista Royal Society Open Science, scrie Daily Mail.

Ne puteți urmări și pe Google News