Evenimentul Zilei > Actualitate > DESCOPERIRE REVOLUŢIONARĂ. A apărut sutienul ce depistează cancerul la sân
DESCOPERIRE REVOLUŢIONARĂ. A apărut sutienul ce depistează cancerul la sân

DESCOPERIRE REVOLUŢIONARĂ. A apărut sutienul ce depistează cancerul la sân

O firmă americană a inventat un sutien care depistează o eventuală anomalie a sânilor, o descoperire inovatoare în domeniul prevenirii cancerului mamar.

În luna destinată sensibilizării faţă de cancerul la sân, o inovaţie americană ar putea uşura depistarea acestei boli. Este vorba despre un sutien „inteligent” care poate detecta o anomalie a sânilor, informează 20minutes.ch.
Sutienul este dotat cu receptori care măsoară temperatura corpului şi nivelul hormonilor, iar un cip electronic integrat permite trimiterea datelor înregistrate, care sunt analizate cu ajutorul unui program specific. În funcţie de rezultat, dispozitivul recomandă o consultaţie medicală.
Firma care a creat acest produs, First Warning Systems, a anunţat că sutienul oferă un diagnostic corect în 90% din cazuri şi că va fi disponibil din 2014.
Aproape un milion de femei din toată lumea sunt diagnosticate anual cu cancer la sân şi peste 400.000 dintre ele mor din această cauză. Fiecare femeie prezintă un risc de 12% să dezvolte un cancer la sân într-o perioadă sau alta a vieţii.