Tânăra studentă găsită fără suflare într-un cămin al Complexului Studențesc din Timișoara este nepoata președintelui Ugandei, Yoweri Museveni.

Știre inițială:

Un echipaj de pompieri a spart ușa unui cămin din Timișoara, după ce iubitul unei tinere studente din Uganda a sunat de mai multe ori la 112.

Din câte se pare, iubitul ei a sunat la 112 încă de duminică, din Africa, pentru a anunța că tânăra studentă, înscrisă la master la Facultatea de Științe Economice, se simte rău.

„La caz ar fi fost trimisă să intervină o ambulanță privată, însă adresa era greșită. Fata locuia de fapt în căminul 15 din Complexul Studențesc, iar cei de la serviciul privat de ambulanță au ajuns într-un final la ușa ei. Au bătut ce au bătut, dar cum nu a răspuns nimeni au plecat.

Luni, iubitul fetei a sunat din nou la 112. A cerut din nou ajutorul dispecerilor și le-a spus că nu a mai reușit să intre în legătură cu tânăra de 24 de ani. De această dată, la caz a fost trimis un echipaj al Serviciului de Ambulanță al Județului Timiș.

Echipajul medical nu a putut intra în legătura cu fata și, cum ușa de la camera de cămin era închisă, cei de la SAJ au solicitat ajutorul pompierilor. Angajații ISU Banat au spart ușa de la intrarea în cameră și au găsit-o pe tânără decedată. Trupul neînsuflețit a fost preluat și dus la Institutul de Medicină Legală din Timișoara”, anunță tion.ro.

Potrivit Antena3, fata era studentă în primul an la master, la Facultatea de Științe Economice, iar colegii de cămin spun că nu ar fi avut nicio afectiune. Trupul neînsuflețit a fost preluat și transportat la Institutul de Medicină Legală din Timișoara. Medicii urmeaza sa stabileasca, în urma autopsiei, care este cauza decesului tinerei de 24 de ani.

În acest caz, polițiștii din județul Timiș au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă. Uciderea din culpă a unei persoane se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă prin fapta săvârşită s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu jumătate.