Echipa de cercetare a Universității Keio consideră că semnalul este cauzat de erupția din jurul găurii negre care emite semnale radio extrem de rapide. Iar descoperirea este fără precedent.

Semnalele nu sunt o noutate – oamenii de știință au descoperit şi altele mai puternice dar mult mai lente faţă de acestea care vin din inima  Căii Lactee.

Datorită Atacama Large Millimeter/submillimeter Array – un radiotelescop interferometric situat la altitudinea de 5100 m, în deșertul Atacama din Chile, care constă dintr-o rețea de 66 de antene, oamenii de știință au putut detecta mai multe semnale cosmice cum nu s-a mai întâmplat până acum.

„Aceste semnale radio ar putea fi legate de anumite fenomene ciudate care au loc în apropierea găurii negre supermasive”, a declarat Tomoharu Oka, profesor la Universitatea Keio, într-un comunicat de presă.

Semnalele provin, probabil, datorită rotației vertiginoase a gazului în jurul găurii negre – ceea ce ar putea explica de ce este atât de dificil să se poată observa în direct.

„În general, cu cât mișcarea este mai rapidă, cu atât este mai dificil să faci o poză cu obiectul chiar dacă este extrem de performant”, a spus Oka, citat de futurism.com.