Evenimentul Zilei > Social > Descoperire de senzație. Cum explică arheologii ce au găsit
Descoperire de senzație. Cum explică arheologii ce au găsit

Descoperire de senzație. Cum explică arheologii ce au găsit

Săpăturile arheologice „dezvelesc” de secrete legendarul oraș Pompeii.

O descoperire de marcă face senzație printre cercetătorii istoriei. Într-un fost bordel din Pompeii a fost găsită o frescă înfăţişând doi gladiatori luptându-se, a anunţat ministrul Culturii din Italia, Dario Franceschini.

Conform Agerpres, fresca are în jur de 1,5 metri lăţime şi 1,2 metri înălţime. A fost descoperită într-o tavern care putea servi drept bordel pentru soldaţi.

Încă o descoperire excepţională la Pompeii”, a precizat Franceschini în declarația de presă.

Potriviti relatărilor de la fața locului, fresca înfăţişează un gladiator victorios, stând mândru, în timp ce adversarul său, care şi-a pierdut scutul, sângerează la piept şi la încheietura mâinii stângi, cerând probabil clemenţă. „Nu ştim cum s-a încheiat această luptă. Puteai muri sau puteai fi iertat”, a explicat directorul parcului arheologic Pompeii, Massimo Osanna.

Situat în sudul peninsulei italiene, lângă Napoli, orașul roman Pompeii a fost distrus în anul 79 d.Hr de o erupţie a vulcanului Vezuviu. În continuare se mai sapă în anumite părți ale orașului și astfel arheologii descoperă noi și noi elemente care întregesc povestea legendarului Pompeii.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: