Descinderi la traficanţii de ţigări din Timişoara | VIDEO

Descinderi la traficanţii de ţigări din Timişoara | VIDEO

Mascaţii i-au luat pe sus pe traficanţii de ţigări din Timişoara. Un număr de 12 percheziţii au loc la această oră în oraşul de pe Bega şi în alte două localităţi din judeţ. Potrivit oamenilor legii, ţigările erau aduse din Serbia şi erau vândute pe piaţa neagră din Timişoara.

Poliţiştii de Frontieră au descins în această dimineaţă în 12 imobile ale contrabandiştilor de ţigări din Timişoara, Sânandrei şi Pesac. Despre cei percheziţionaţi se ştie că erau implicaţi în transportul şi distribuţia de ţigări netimbrate aduse din Serbia. Acţiunea celor de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara a avut loc cu sprijinul jandarmilor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoira Timişoara. Ei au fost sprijiniţi de SRI Timiş.

Oamenii legii spun că traficanţii aveau apartamente cumpărate în apropierea pieţelor agro-alimentare din oraş, de unde îşi vindeau apoi marfa. Traficanţii acţionau de ani buni în pieţele din oraş şi erau extrem de precauţi pentru a nu fi prinşi cu cantităţi mari de ţigări asupra lor. Tocmai de aceea şi-au cumpărat aceste apartamente, de unde, la cerere, oricând, puteau furniza orice cantitate de ţigări.

Trupele speciale de intervenţie ale Poliţiei de Frontieră şi Jandarmeriei au intrat simultan în toate locaţiile, inclusiv în apartamentul unuia dintre cei consideraţi a fi printre liderii traficanţilor de ţigări, Viorel Lăţăianu. Traficantul susţine că s-a lăsat. "Nu mai fac trafic de ţigări de mai bine de un an", a susţinut acesta în faţa oamenilor legii. În una dintre locaţii, când poliţiştii de frontieră au bătut la uşă, suspecţii au încercat să scape de ţigări, aruncându-le pe geam, însă marfa a fost recuperată. De asemenea, la percheziţii au fost descoperite sume importante de bani în locuinţele suspecţilor. Numai într-un singur loc oamenii legii au numărat peste 8.000 de euro, bani proveniţi din vânzarea ţigărilor de contrabandă. Marfa a fost confiscată, iar poliţiştii continuă cercetările.

Ne puteți urmări și pe Google News