Derby-ul de trap al României a atras peste 3000 de spectatori la Hipodromul Ploiești într-o atmosferă de senzație

Derby-ul de trap al României a atras peste 3000 de spectatori la Hipodromul Ploiești într-o atmosferă de senzație

Duminică 7 octombrie s-a dovedit ziua cea mai lungă, dar și cea mai spectaculoasă, din anul acesta, la Hipodromul Ploiești. Ziua în care s-a decis câștigătorul derby-ului României la trap a început la ora 10 dimineața și a ținut, ca niciodată, oamenii la Hipodrom până în jurul orelor 16.00.

Au avut loc 6  curse de  trap (inclusiv derby-ul), una de galop și alta de ponei, două reprezentanții de zile mari susținute de echipele de dresori de cai conduse de Filimon Iordache și Miron Bococi,.Cei prezenți s-au bucurat si de un adevărat festival de street food cu grătare, fructe de mare, waffles bubbles, ciocolată de casă, prajituri hand made și un mare loc de joacă pentru copii. Acestea au fost ingredientele unei zile reușite, în care soarele a jucat un rol esențial, pentru că a făcut ca totul să fie mai frumos, mai spectaculos.

Aproximativ 3000 de spectatori de toate vârstele s-au bucurat de spectacol, au fost uimiți și au aplaudat minute în șir, urmărind cu nerăbdare și încordare derby-ul la trap decis pe ultima linie dreaptă. A câștigat armăsarul Speedy Nobel în fața iepei Răsfățata după o cursă palpitantă decisă pe ultimii metri. Învingătorul, reprezentant al Hergheliei Nan, avându-l în sulky pe Gheorghe Vasile, a obținut un premiu de 700 de euro și trofeul campionului 2018.Toate cursele disputate au fost premiate de organizatori. Pentru detalii privind câstigătorii accesați www.csmploiesti.ro

Momentele  magice au fost, însă demonstrațiile caselor de dresaj Filimon Iordache și Marius Bococi. Primul, cascador recunoscut, a jucat în peste 100 de filme alături de Florin Piersic, Sergiu Nicolaescu, Amza Pelea, Gheorghe Dinică, Jean Claude van Damme sau Steven Seagal, a arătat că între el și caii săi, Nero și Sheik, există o înțelegere perfectă, o legătură invizibilă care îi ajută să comunice, să fie o echipă. În ce-l privește pe Miron Bococi acesta a reușit să facă din orice spectator un admirator.Împreună cu caii săi, Feeling, Bruce și Talisman, a ridicat tribunele în picioare cu dresajul adus la perfecțiune. Muzica, dansul cailor, aportul spectatorilor și legătura perfectă om-cal au făcut ca aceste două momente să fie cele mai apreciate ale zilei și oamenii să aplaude la scenă deschisă, minute bune, inteligența acestor animale perfecte. E clar că la Ploiești caii sunt iubiți, cel puțin la fel de tare, ca și echipa de fotbal Petrolul. De altfel, viceprimarul Cristian Ganea, după ce a văzut reacția spectatorilor, a spus că ”asta e dovada că Hipodromul trebuie susținut să se dezvolte și mai mult, să devină o emblemă a orașului și asta vom face noi, autoritățile, pentru ca asta își doresc oamenii! Spectatorii au arătat că iubesc caii, că le place să vină la Hipodrom, iar asta este tot ce ne dorim: să vedem ploieștenii încântați și dornici să-si petreacă o zi aici. Ploieștiul are o locație unică, la noi în țară, în care se pot face lucruri uimitoare, iar cursele de cai și echipa de fotbal pot face orașul cunoscut în toată lumea”.

De la redeschidere, în 2016, Hipodromul a devenit tot mai folosit pentru cursele de cai si tot mai cunoscut iubitorilor de curse. Anul acesta sunt programate aproape 30 de reuniuni hipice(două internaționale), de trap si galop, și cele de până acum au reușit să trezească interesul populației, al partenerilor, al televiziunilor, iar până la finele anului au mai rămas 4, sezonul urmând să fie declarat oficial închis pe 2 decembrie. În acest context pozitiv managerul Hipodromului, Lucian Rădulescu, le promite surprize și mai mari ploieștenilor pentru sfârșitul acesta de an și, mai ales, pentru anul viitor: ”Vom dezvolta permanent și partea de entertainment pentru ca fiecare spectator să petreacă o zi deosebită aici, iar pentru anul viitor ne dorim un proiect pe două zile ca la Formula 1, cu calificări, spectacol artistic, conferință de presă și street food în ambele zile”. Prezent la curse, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Antreprenoriat și Comerț, Radu Ștefan Oprea a mărturisit că ”eu, ca ploieștean, mă simt bine să văd atâta lume plăcut surprinsă și dornică să facă din duminica în care sunt curse un ritual local, să îi aducă pe cei mici să admire caii, să se joace în aer liber, să se bucure de un spectacol de elită din toate punctele de vedere.”

Tentația Hipodromului a depășit deja granițele Ploieștiului și în tribună am intâlnit oameni din Zărnești, Brașov, Sinaia, Cluj, Brăila și București. Acești oameni, mari iubitori de animale și de cai în special, și-au planificat de multă vreme să ajungă la derby-ul de trap al Romaniei. Ei au rămas cu gura căscată la spectacolele lui Filimon Iordache și mai ales admirând minunile lui Miron Bococi(este vorba de caii dansatori), pe care știau că-i pot vedea doar în spectacolele din străinătate. Și zona de street food i-a făcut fericiți pe oameni pentru că și-au încheiat ziua de weekend cu o masă bună în timp ce copiii se bucurau de locul de joacă și nu mai vroiau să plece.

Următoarea reuniune de curse pe Hipodromul Ploiești va fi pe 21 octombrie când main-event-ul zilei va fi Premiul de consolare, cursă semiclasică rezervată cailor de 4 ani participanți în Derby, dar la care nu va putea participa, firesc după numele cursei, câștigătorul de anul acesta, Speedy Nobel. Detalii pe www.csmploiesti.ro.

 

Ne puteți urmări și pe Google News