Evenimentul Zilei > Politica > Deputatul PSD Dorel Căprar, de la mecanic la noul secretar al Comisiei pentru controlul parlamentar asupra SIE
Deputatul PSD Dorel Căprar, de la mecanic la noul secretar al Comisiei pentru controlul parlamentar asupra SIE

Deputatul PSD Dorel Căprar, de la mecanic la noul secretar al Comisiei pentru controlul parlamentar asupra SIE

Plenul reunit al Camerei Deputaților și al Senatului a votat, marți, numirea deputatului PSD, Dorel Căprar, în funcția de secretar al Comisiei speciale pentru exercitarea controlului parlamentar asupra Serviciului de Informaţii Externe (SIE), cu 353 de voturi"pentru" şi 17 voturi "împotrivă".
Votul a fost secret, cu buletine de vot. Căprar îl înlocuieşte în această funcţie pe deputatul Cornel Sămărtinean. Deputatul a depus jurământul cu mâna pe Biblie după anunţarea votului.
 
Dorel Căprar este la primul mandat de parlamentar și a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr.2 ARAD, colegiul uninominal nr.6. 
 
Potrivit CV-ului,  este absolvent al Facultatății de Drept (licenţiat în ştiinţe juridice – 2000), al Colegiului Universitar de Marketing în Turism şi Activităţi Hoteliere (absolvit în anul 2001) şi al Facultatății de Marketing (licenţiat management şi administrarea afacerilor – 2004). De asemenea este masterand în ştiinţe politice (ISD Bucureşti – 2005) și doctorand în management.
 
Tot în CV-ul de pe site-ul Camerei Deputaților, la secțiunea ”Experiență profesională”, Căprar menționează că a fost ”încadrat succesiv la SC Conel SA în funcţiile de mecanic, conducător auto, gestionar şi ulterior tehnician. Asociat la SC Von Meister SRL Arad, am îndeplinit funcţia de consilier juridic la SC Storm Electric Construct SRL”.