Evenimentul Zilei > Actualitate > Deputatul PNL care este exasperat de inițiativa luată de USR-PLUS. Atac la colegii de guvernare
Deputatul PNL care este exasperat de inițiativa luată de USR-PLUS. Atac la colegii de guvernare

Deputatul PNL care este exasperat de inițiativa luată de USR-PLUS. Atac la colegii de guvernare

Deputatul PNL Daniel Gheorghe a transmis un mesaj vehement pe contul de Facebook, din cauza unei decizii luate de USR-PLUS.

Deputatul PNL Daniel Gheorghe a criticat public o politică dusă în ultima vreme de colegii de alianță de la USR-PLUS. Politicianul este nemulțumit pentru că oficialii USR-PLUS au început să schimbe numele unor locuri istorice din București. Fără să aibă vreun motiv temeinic, după cum spune Daniel Gheorghe într-o postare pe contul de Facebook.

Deputatul PNL care s-a săturat de inițiativele colegilor de alianță de la USR-PLUS

„Citesc foarte surprins cum cei de la USR-PLUS se apuca să schimbe complet aiurea nume de locuri istorice din București. Ba chiar pare-se că astfel de gesturi se înscriu într-un program concertat de atac la adresa Bisericii Ortodoxe Române. Parcul Sfântul Ștefan nu este un nume pus așa la mișto, ci el provine de la numele unei biserici în stil brancovenesc, emblematică pentru întreg spațiul urban al zonei și ctitorita între anii 1764-1768.

Da, Alexandru Donescu a fost un primar liberal excepțional al Bucureștilor din anii ’30 care ar merita chiar un mare bulevard întreg să ii poarte numele, însă, aplicat la propunerea de față, chiar nu puteau să-i acorde lui Donescu numele parcului care purta infamul nume al unui ocupant sovietic de tristă amintire?” A scris deputatul Daniel Gheorghe pe rețeaua de socializare.

„Lăsați parcul Sfântul Ștefan să rămână parcul Sfântul Ștefan și mai citiți și pe Bacalbasa…”

Atacul la inițiativele celor de la USR-PLUS a continuat. „Aaaa, acolo ați propus denumirea aia hipstereasca de „gradina Matasari”! Apropo, dragi tineri colegi de la USR-PLUS, voi de câți ani locuiți prin București? Întrebați un prieten care a prins anii ’90 prin București și vă va povesti pe larg despre „marele renume” sinonim cu „Mătăsari” cunoscut în întreg orașul!

Lăsați parcul Sfântul Ștefan să rămână parcul Sfântul Ștefan și mai citiți și pe Bacalbasa, Ionescu – Gion ori Mircea Eliade, respectați memoria istorică a Bucureștilor!” A mai preciat deputatul în postarea îndreptată împotriva celor de la USR-PLUS.