Evenimentul Zilei > Politica > PSD scindează alianța dintre PNL și USR. Cine e Vasile Cătana
PSD scindează alianța dintre PNL și USR. Cine e Vasile Cătana

PSD scindează alianța dintre PNL și USR. Cine e Vasile Cătana

PSD scindează alianța dintre PNL și USR. Ce a tensionat relația. Încă un scandal s-a iscat între PNL Arad şi USR cu privire la nominalizarea subprefectului.
PSD scindează alianța dintre PNL și USR. Ce a tensionat relația. PNL Arad a criticat, miercuri, nominalizarea USR pentru o funcţie de subprefect în judeţ.  În opinia lor, cel propus, Vasile Cătana, este fost membru PSD.

PSD scindează alianța dintre PNL și USR. Ce a tensionat relația

În comunicatul de presă cu titlul „PSD are subprefect… via USR”, vicepreşedintele PNL Arad Ionel Bulbuc spune că: Nominalizarea lui Vasile Cătana este o mare dezamăgire pentru USR, care a criticat permanent traseismul politic. Dar acum, se pare, că închid ochii.

„Vasile Cătana este un cunoscut fost membru al PSD, care ajunge acum într-o funcţie de demnitate publică din partea colegilor noştri de alianţă. Domnul Cătana nu a trecut un test electoral uninominal cu sigla USR în spate, care să îi dea dreptul să revendice susţinerea alegătorilor. Nu era vorba că vor oameni noi în politică? Această nominalizare este cred o mare dezamăgire pentru electoratul USR, care a auzit din partea acestui partid că se opune atât PSD, cât şi traseismului politic, fenomen pe care l-a criticat fără nuanţe şi fără concesii”, mai spune liderul PNL.

PSD scindează alianța dintre PNL și USR

„Dar pe care, aşa cum ştim, îl practică din plin. Nici vorbă de concurs pentru funcţie, nici vorbă de competenţă pentru că nimic din parcursul profesional al celui nominalizat de USR nu are legătură cu exigenţele funcţiei de subprefect. Este o dezamăgire şi pentru mine personal, consider că alianţa de dreapta pe care am construit-o, de sus până jos, fără PSD şi împotriva PSD nu trebuie să propună pentru funcţii şi demnităţi publice oameni care provin din acest partid”, se arată în comunicatul semnat de Ionel Bulbuc.

Preşedintele USR Arad a declarat că Vasile Cătana a trecut prin filtrele partidului şi este un om valoros

„A trecut prin toate filtrele USR. A fost doi ani doar voluntar înainte de a se înscrie în partid, a muncit mult şi a primit derogare pentru a fi acceptat membru. Nu cred ca este o problemă cu această nominalizare, este un om valoros. Şi PSD are oameni valoroşi”, a declarat Anghel.

Licenţiat în administraţie publică, Vasile Cătana a activat timp de 27 de ani în mediul privat. Şi-a început cariera profesională în domeniul executării instalaţiilor electrice, iar ulterior a fost implicat în consultanţă financiară, în domeniul HORECA şi în domeniul transportului rutier de mărfuri. În prezent, este consilier judeţean, scrie Agerpres.