Bogdan Huțucă, privit de contracandidați ca și prieten apropiat al actualului președinte, Gheorghe Dragomir, amândoi fiind finanțiști constănțeni, își depune candidatura într-o perioadă în care PNL Constanța este măcinată de scandaluri. Liberalii constănțeni se pârăsc unii pe alții la centru, acuzându-se, de la colaboraționism cu PSD până la cheltuirea suspectă a fondurilor partidului. Sau contestând calendarul alegerilor. Disensiunile sunt atât de acute încât vor fi discutate, mâine, în BPN al PNL. 

Finanțistul Bogdan Huțucă, de 50 de ani, fost șef al  ANAF Constanța, fost prefect al județului, fost vicepreședinte al ANAF și, din luna decembrie, deputat PNL, și-a lansat candidatura în compania mai multor cunoscuți aleși liberali, primari, consilieri locali, consilieri județeni. “Ei sunt o parte din cei care m-au convins că sunt singurul capabil, la acest moment și în această conjunctură, să coagulez o echipă și să o coordonez. Este motivul pentru care particip la aceste alegeri și pentru care sunt hotărât să câștig. Îmi doresc o echipă din care ei să facă parte și cu care să reconstruim impreună organizația, să-i regăsim identitatea”, a declarat Bogdan Huțucă.

Deputatul PNL a dat de înțeles că scandalurile din partid pleacă de la unii dintre cei nou veniți. “Sunt oameni cu mai multă experiență politică în partid și care cunosc foarte bine regulamentul și statutul și oameni care sunt mai noi în partid care nu sunt tocmai obișnuiți cu prevederile statutare. Unii dintre participanții la această competiție au realizat că au ars niște etape care erau regulamentare, statutare. Și acum se manifestă o serie de frustrări”. Bogdan Huțucă respinge orice suspiciune de aranjare a alegerilor: “Vom fi 700 de delegați la conferința de alegeri, mandatați de cele 70 de organizații PNL din județ. E o nebunie să crezi că cineva poate manipula atâtea organizații”.

 

 

Te-ar putea interesa și: