Oamenii de ştiinţă dau NOI SPERANTE! Sunt ŞANSE de VINDECARE pentru DEPRESIVI. Rezultatele studiului sunt promiţătoare

Oamenii de ştiinţă dau NOI SPERANTE! Sunt ŞANSE  de VINDECARE pentru DEPRESIVI. Rezultatele studiului sunt promiţătoare

Depresia ar putea fi reversibilă la oameni, potrivit cercetărilor recente ale unor oameni de ştiinţă renumiţi, iar anumite simptome ale acestei maladii ar putea fi inversate.

Depresia este una dintre problemele de sănătate cele mai periculoase a societăţii secolului XXI şi, potrivit cercetărilor, problema este în creştere. Numărul persoanelor care suferă de această maladie creşte de la an la an şi – în consecinţă – oamenii de ştiinţă se consacră în căutarea de noi tratamente eficace. Actualmente, metodele dominante sunt o combinaţie de terapie şi antidepresive pentru a stabiliza starea de spirit şi să ajute la dominarea simptomelor. Cu toate acestea, ştiinţa ar putea pune la punct o nouă metodă pentru a inversa simptomele depreseiei, activând anumiţi neuroni ai creierului.

Poate fi depresia inversată?

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Augusta din Statele Unite, anumite gene pot să fie activate pentru a inversa depresia. O echipă ştiinţifică condusă de dr. Xin-Yung Lu,  cercetător neurolog, a studiat cortexul pre-frontal, o regiune complexă a creierului, responsabilă cu planificarea şi comportamentele sociale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cortexul pre-frontal, este, de asemenea, o locaţie specială a creierului care arată dezvoltarea depresiei. În această regiune a creierului, oamenii de ştiinţă au observat că gena SIRT1 pare să aibă un impact major asupra simptomelor depresiei. După cele ce spune dr. Lu şi echipa sa, dezactivând  această genă în neuronii excitatori (care dezvoltă probabilitatea ca neuro transmiţătorii să se declanşeze, ceea ce este vital pentru reglarea stării de spirit) a provocat simptome de depresie la şoareci.

Medicamentele care au activat aceste gene au fost asociate cu inversarea acestor simptome 

Manipularea genetică nu este cauza depresiei, ci această nouă descoperire care deschide o nouă cale de cercetare a antidepresivelor. Dr. Lu a remarcat deja că  măsurile luate de echipa sa au dat rezultate promiţătoare pentru a inversa simptomele depresiei. Dr. Lu spune că aceste acţiui provoacă ’’un efect antidepresiv’’.

Medicamentele care activează această genă, SIRT1 şi permite o mai mare activitate, vor putea în curând să fie remediul pentru persoanele atinse de această maladie. Activarea acestor neuro transmiţători-excitatori este notabil diminuată la persoanele care suferă de depresie. În esenţă, la persoanele deprimate, emiţătorii nu funcţionează cum ar trebui în mod normal.

Medicamentele care activează gena SIRT1 şi care permit o mai mare activitate cerebrală, vor putea într-o zi să fie să ajute la rezolvarea problemei. În concluzie, la pesoanele deprimate, emiţătorii nu funcţionează la parametri normali. DR. Lu spune: ’’Este ca şi cum ar fi decontectaţi’’. Cercetătorul  spune că aceia care suferă de comportament maniacal şi crize de epilepsie suferă de o problemă inversă, ei având neuro transmiţătorii prea activi. Deşi rezultatele studiului par promiţătoare, cercetarea  care a fost testată pe şoareci ca  şi tratamentul binefăcător şi mult aşteptat, nu este încă aplicabil fiinţelor umane, titrează express.