Evenimentul Zilei > Actualitate > Departe de lumea dezlănţuită: Tribul care NU EXISTĂ | VIDEO
Departe de lumea dezlănţuită: Tribul care NU EXISTĂ | VIDEO

Departe de lumea dezlănţuită: Tribul care NU EXISTĂ | VIDEO

Un trib pierdut trăieşte în jungla Amazonului, departe de civilizaţie, la graniţa dintre Brazilia şi Peru. Indienii îşi duc viaţa la fel ca acum câteva milenii, hrănindu-se cu manioc, papaya, legume şi vânat.

Grupul trăieşte într-o izolare totală, în pădurile tropicale şi dense ale Amazonului, de-a lungul graniţei dintre Brazilia şi Peru, după cum informa Daily Mail. Imaginile aeriene realizate de autorităţile braziliene, care au monitorizat acest trib, au fost trimise nu demult organizaţiei caritabile engleze Survival International şi altor ONG-uri, în speranţa că ei pot ajuta la protejarea teritoriului lor şi la conservare.
Potrivit presei occidentale, în timp ce guvernul brazilian a delimitat trei domenii de pe teritoriul de graniţă, unde mai multe triburi pot trăi în pace, vecinii lor peruvieni continuă să adopte o atitudine mai mult decât nepăsătoare, ba chiar să afirme că aceste triburi nu există.
Cercetătorii afirmă că această comunitate este dinamică, şi tocmai de aceea viitorul tribului nu trebuie pus în pericol.