Evenimentul Zilei > Economie > Demisii în lanț la Tarom. Salariul managerului privat, redus la o cincime
Demisii în lanț la Tarom. Salariul managerului privat, redus la o cincime

Demisii în lanț la Tarom. Salariul managerului privat, redus la o cincime

Membrii Consiliului de Administrație al Tarom și-au dat marți demisia, imediat după aprobarea bugetului pe anul în curs, întrucât situația companiei este greu de soluționat.

Gabriel Dumitrașcu, pre ședintele CA Tarom, a declarat pentru EVZ că procesul de restructurare al companiei întârzie, optimizarea flotei nu a avut loc nici până acum, iar liniile noi de profit întârzie să apară, iar situația din prezent a companiei de stat nu lasă să se întrevadă prea multe soluții. Numai în 2014, compania de zbor a concediat aproximativ 180 de angajați.

EVZ a anunțat încă de acum două zile intenția CA a demisiona din cauza neînțelegerilor cu conducerea companiei dar și cu responsabilii din Transporturi. Membrii Consiliului de Administrație au decis în ședința de miercuri și aprobarea unei noi organigrame, înființând o nouă funcție, cea de director general adjunct. Surse ale Evz au declarat că în urmă cu o săptămână, în cadrul unei ședințe la care a participat și Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, s-a discutat despre o nouă funcție în cadrul companiei.

Noul director general adjunct va prelua o parte din atribuțiile actualului director general, Christian Heinzmann care este pus în situația de a renunța la anumite prerogative, aceasta după ce i-a fost redus salariul de la 23.000 euro la 5.000 euro.

Heinzmann pus la zid de angajați

Gabriel Dumitrașcu a declarat pentru EVZ că reforma pe care dorește să o implementeze managerul privat este foarte lentă, iar acesta nu reușește să își impună planul. O altă sursă din interiorul Tarom a povestit că salariul directorului general a scăzut nu doar pentru că s-a introdus o nouă funcție în companie. Acesta este acuzat de mai mulți angajați că nu și-a îndeplinit toate atribuțiile din mandat, însă nu poate fi destituit, deoarece mandatul acestuia nu s-a terminat. Conform sursei EVZ, Christian Heinzmann a intentat un proces companiei, invocând că mandatul semnat nu prevede o posibilă scădere de salariu.

În afara deciziei de scădere a salariului Christian Heinzmann nu are însă nimic să reproșeze Consiliului de Administrație. Acesta a declarat, ieri, că discuțiile cu membrii CA au fost pozitive și că un nou consiliu va fi stabilit astăzi. „Consiliul de Administrație și-a dat demisia marți. Era de așteptat pentru că acesta era un Consiliul de Administrație provizoriu. Am avut o întâlnire foarte bună cu ei ieri. Vom avea un nou Consiliu de Administrație care va fi nominalizat miercuri sau joi”, a declarat managerul privat al Tarom, citat de Agerpres.

Printre cei care au demisionat marți din funcții se numără și directorul de zbor al companiei publice aeriene, Alexandru Viorel Silivestru, cât și directorul tehnic, Andrei Sandu.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: