Evenimentul Zilei > Economie > DEMISIE la POȘTĂ. De ce nu se poate FACE bine compania POȘTA ROMÂNĂ
DEMISIE la POȘTĂ. De ce nu se poate FACE bine compania POȘTA ROMÂNĂ

DEMISIE la POȘTĂ. De ce nu se poate FACE bine compania POȘTA ROMÂNĂ

Guvernul României va amâna, probabil, din nou capitalizarea companiei Poşta Română, după ce Elena Petraşcu, director general al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), şi-a anunţat demisia din funcţie, în Consiliul de Administraţie, după patru luni de la numire.

Guvernele care s-au perindat pe la Palatul Victoria în ultimii ani au prevăzut mereu în bugetul de stat fonduri pentru recapitalizarea companiei Poşta Română, care se află cu un picior în groapă, dar nu au reușit pentru că se opune acționarul minoritar, Fondul Proprietatea, dar și din cauza deselor schimbări, pe motive politice, de la conducerea societății. Fondul Proprietatea susține că, înainte de recapitalizare, Poșta ar trebui să intre în insolvență pentru a fi pusă pe baze economice sănătoase, adică, pe românește, să nu mai fie furată, dar politicienii care decid în România văd în asta un pericol pentru capitalul lor electoral, deoarece Poșta are peste 23.000 de angajați, care, împreună cu familiile lor constituie un important bazin de voturi.

Elena Petraşcu a fost numită director general interimar la Poşta Română , în data de 4 octombrie 2017, iar începând de joi a fost numită secretar general la Ministerul Transporturilor, decizie publicată în Monitorul Oficial.

"Începând cu luna octombrie a anului 2017 am acceptat să preiau atribuţiile funcţiei de director general al Companiei Naţionale Poşta Română. Încă de la început am precizat că voi ocupa această funcţie cu titlul interimar. Astăzi (joi, 15 februarie 2018, n.r.), a sosit momentul să îmi iau rămas bun de la o echipă în care am foarte multă încredere, o echipă cu care am reparat, am construit şi am dezvoltat această companie. Dacă ar fi să aleg două cuvinte care să rezume ceea ce am făcut, împreună, pentru companie, în aceste 4 luni, acestea ar fi transparenţă şi responsabilitate (…).", a declarat Elena Petraşcu.

Ovidiu Ioan Secară, director general adjunct la Poşta Română, va prelua şefia companiei, după demisia Elenei Petraşcu din funcţia de director general, a anunţat, vineri, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

"Având în vedere renunţarea doamnei Elena Petraşcu la mandatul de director general al Companiei Naţionale Poşta Română SA, începând cu data de 15 februarie 2018, vă informăm că atribuţiile acesteia vor fi preluate de directorul director general adjunct al operatorului naţional de servicii poştale şi curierat, domnul Ovidiu Ioan Secară. Această decizie a fost luată prin votul membrilor Consiliul de Administraţie al companiei", se arată într-un comunicat al MCSI.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: