Preşedintele ALDE Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că îşi depune mandatul, în semn de solidaritate cu Biroul Politic Teritorial  care a fost dizolvat în urma rezultatului slab la europarlamentare.

Foto Ioan Ţintean – sursa: cdep.ro

Deasemenea, el  şi renunţă şi la funcţia de vicepreşedinte al partidului. Ținteanu și-a explicat că: ,,În calitate de preşedinte, sunt solidar cu biroul meu judeţean şi astăzi îmi depun mandatul de preşedinte, pe care după această conferinţă de presă i-l transmit preşedintelui Tăriceanu. (…) De ce fac acest gest: pentru că această solidaritate dintre mine şi Biroul Politic Judeţean al ALDE Bistriţa-Năsăud s-a manifestat pe toată durata de când voi ştiţi că lucrez cu aceşti oameni. (…) Nu pot să mă desolidarizez de aceşti oameni, cu care am lucrat foarte bine, şi ei să fie pedepsiţi, şi Ţintean nu. Adică nu mi se pare corect şi decent în faţa opiniei publice şi a voastră, a presei.”

Ţintean a precizat că renunţă şi la funcţia de vicepreşedinte la nivel central, dar va rămâne membru în Delegaţia Permanentă Naţională, având în vedere calitatea sa administrativă de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. Liderul demisionar al ALDE Bistriţa-Năsăud a adăugat că nu intenţionează să mai candideze pentru această funcţie în toamnă, considerând că partidul trebuie întinerit. Agerpress precizează că la alegerile europarlamentare din 26 mai, ALDE a obţinut, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, 4,85% din totalul voturilor valabil exprimate.