Evenimentul Zilei > Justitie > Declarațiile procurorului general schimbă cursul cazului „Sorina”. „Nu este totul în regulă”
Declarațiile procurorului general schimbă cursul cazului „Sorina”. „Nu este totul în regulă”

Declarațiile procurorului general schimbă cursul cazului „Sorina”. „Nu este totul în regulă”

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, va purta discuții cu procurorii de la Secția de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie despre reţinerea paşaportului Sorinei, fetița din Baia de Aramă.

„Voiam să fac acest lucru mai demult, dar având o sentinţă definitivă, m-am gândit să am o discuţie. Voi pune nişte întrebări cu privire la  reţinerea paşaportului”, a declarat procurorul general interimar Licu.

Bogdan Licu a mai punctat că discuţiile cu colegii săi nu au menirea unor intervenţii, ci reprezintă mai degrabă forma rolului său activ ca procuror general interimar în legătură cu cauzele de interes public.

Totodată Licu a mai spus, referindu-se la faptul că procuroarea Maria Piţurcă nu a fost suspendată din magistratură, că „nu înseamnă că totul este în regulă”.

Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a respins, joi, cererea de suspendare din funcţie a procuroarei Maria Piţurcă, magistratul care a ridicat fetiţa din Baia de Aramă în cadrul unei proceduri de adopţie internaţională, potrivit ordinii de zi soluţionate a Secţiei pentru procurori.

Judecătoria Slatina va analiza luni cauza privind solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina, fetiţa din judeţul Mehedinţi adoptată de soţii Săcărin, scrie Agerpres.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News