Evenimentul Zilei > Politica > Declarație explozivă despre AUR: „Un proiect rezultat din laboratoare neaoşe româneşti”
Declarație explozivă despre AUR: „Un proiect rezultat din laboratoare neaoşe româneşti”

Declarație explozivă despre AUR: „Un proiect rezultat din laboratoare neaoşe româneşti”

Aflat de mai mult timp într-un con de umbră, Iulian Fota, fostul consilier prezidenţial pentru securitate naţională din mandatul preşedintelui Traian Băsescu, iese la rampă cu o declarație explozivă. La adresa surprizei alegerilor parlamentare, partidul AUR.

 

Potrivit unei postări pe o rețea de socializare, Fota susține că Alianţa pentru Unirea Românilor este „un proiect rezultat din laboratoare neaoşe româneşti”.

„AUR este un proiect rezultat din laboratoare neaoșe românești . Românești !!!! Din țara și din străinătate , dar românești !”, a scris pe pagina sa de Facebook Iulian Fota.

Mai multe prieteni virtuali ai fostului consilier prezidențial au aprecia comentariul său, unii venind chiar cu argumente în favoarea spuselor acestuia.

Noul partid, înființat cu un an în urmă și despre care multă lume nu a știut nimic a obținut un rezultat surpriză la alegerile din 6 decembrie, depășind UDMR, PMP și Pro România, ultimele două rămase în afara parlamentului.

Rezultatele oficiale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie:

Senat:
PSD – 30,13%; PNL – 25,58%;USR PLUS – 15,24%; AUR – 8,77%; UDMR – 6,13.

Camera Deputaților:
PSD – 29,69%; PNL – 25,18%; USR PLUS – 14,75%; AUR – 8,69%; UDMR – 5,98%.

Acesta este profilul alegătorului care a ales să voteze cu Alianţa pentru Unirea Românilor, conform datelor exit poll obţinute de CURS – Avangarde la alegerile de duminică. Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a fost votată de mai mult de 500.000 de români, din totalul celor peste 5 milioane care s-au prezentat la vot.

 Profilul votanţilor AUR este următorul:

-Cei mai mulţi votanţi AUR sunt bărbaţi
-Cei mai mulţi votanţi sunt din categoria 18 – 30 de ani
-Majoritatea votanţilor au liceu şi şcoală postliceală
-După mediul în care trăiesc, votanţii AUR se împart aproximativ egal între urban şi rural
-Unde a obţinut AUR cele mai bune scoruri: Transilvania, Moldova, Muntenia, Bucureşti
Iar în diaspora, partidul AUR a obținut un sfert dintre voturile românilor după centralizarea rezultatelor din 742 dintre cele 751 de secții de votare din afara granițelor: Camera Deputaților: AUR – 24,9% (57.976 voturi). Senat: AUR – 24,9% (58.141 voturi)

AUR a și stabilit pe cine vrea să propună pentru Palatul Victoria. Propunerea partidului AUR pentru funcţia de premier este Călin Georgescu, „un român patriot”, a anunțat Dorin Lulea, vicepreşedintele partidului Alianţa pentru Unirea Românilor.