În cadrul unei conferinţe organizate după întoarcerea din ţara asiatică, Papa a declarat că este dispus să se retragă, dacă va considera că starea de sănătate nu îi va permite să îşi continue activitatea. De altfel, Papa Francisc a fost ales după ce precedentul Suveran Pontif, Papa Benedict al XVI-lea, s-a retras, din pricina problemelor de sănătate pe care la avea.

"Încă doi trei ani şi mă voi duce la Casa Domnului", a declarat Papa, în vârstă de 77 de ani, care a recunoscut că are probleme cu anumiţi nervi din corp. "Trebuie să-mi tratez aceşti nervi, să le dau mate (o infuzie de ceai din Argentina) în fiecare zi", a adăugat Papa, potrivit Daily Mail.

Acesta a mărturisit că principala cauză a problemelor sale de sănătate o reprezintă faptul că îşi petrece foarte mult timp în casă, amintindu-şi că ultima oară când a plecat în vacanţa în afara Argentinei, ţara sa natală, a fost în anul 1975.

Este pentru prima oară când Papa Francisc vorbeşte deschis despre problemele sale de sănătate. Popularitatea sa este ridicată şi datorită faptului că, la cei 77 de ani pe care îi are, este văzut drept un om puternic şi plin de energie.