Guvernul din Filipine a decis că purtarea măștii în spațiile închise nu mai este suficientă așa că în curând viziera devine obligatorie pentru toată lumea.

Guvernul filipinez le-a cerut vineri cetăţenilor săi să poarte viziere de protecţie a feţei, pe lângă măşti, în toate centrele comerciale, precum malluri, extinzând prevederile unei directive iniţiale care se referea numai la locurile de muncă şi transportul în comun, relatează dpa.

Solicitarea a fost impusă după relaxarea de către guvern a restricţiilor privind epidemia de coronavirus în întreaga ţară cu scopul relansării economiei.

„Vizierele pentru faţă trebuie purtate în interiorul unităţilor comerciale, precum mall-urile”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui filipinez, Harry Roque.

Subsecretarul pentru comerţ Ruth Castelo a declarat că directiva privind viziera de protecţie a feţei este valabilă la nivel naţional.

Măsura a vizat iniţial doar şoferii şi pasagerii din transportul public, precum şi angajaţii la locul de muncă, începând cu week-endul trecut.

Ministerul Sănătăţii din Filipine a declarat că studiile locale au arătat că folosirea vizierelor deasupra măştilor, însoţită de spălarea frecventă a mâinilor, a oferit o protecţie suplimentară împotriva infecţiei cu noul coronavirus.

Numărul total al infecţiilor cu noul coronavirus era joi de 178.022, dintre care 2.883 de decese, a mai spus ministerul, conform Agerpres.


Pandemia ]n România

Pe teritoriul României, masca este obligatorie în spațiile închise și în cele deschise, aglomerate.

Până astăzi, 21 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 76.355 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

34.523 pacienți au fost declarați vindecați și 8.991 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.392 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 766 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 3.196 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 20.08.2020 (10:00) – 21.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 42 de decese (25 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Tulcea, Vaslui.