Evenimentul Zilei > Actualitate > Decizie-şoc. Viena acționează de capul ei. Începe vaccinarea copiilor foarte mici, deși EMA nu a aprobat niciun vaccin pentru copiii sub 12 ani
Decizie-şoc. Viena acționează de capul ei. Începe vaccinarea copiilor foarte mici, deși EMA nu a aprobat niciun vaccin pentru copiii sub 12 ani

Decizie-şoc. Viena acționează de capul ei. Începe vaccinarea copiilor foarte mici, deși EMA nu a aprobat niciun vaccin pentru copiii sub 12 ani

Viena va vaccina copiii între 5 și 11 ani împotriva COVID, deși Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) nu a aprobat încă Pfizer pentru această categorie de vârstă.

Orașul Viena va ajuta la vaccinarea copiilor de până la 5 ani împotriva Covid, fără aprobarea oficială a UE, au anunțat joi oficialii. Capitala Austriei devine primul oraș unde această categorie de vârstă va fi vaccinată.

„Cererea de vaccinări împotriva Covid-19 pentru copii este mare”, a spus Peter Hacker, un oficial vienez din Departamentul de sănătate publică. „În această fază a pandemiei, nu trebuie să pierdem timpul în Austria, pentru că pandemia devine din ce în ce mai tânără”, a spus el. Medicii pediatri vor putea administra off-label vaccinul BioNTech-Pfizer pentru copii începând de vineri, 12 noiembrie

Autoritățile de reglementare din UE nu au aprobat încă un vaccin Covid pentru copiii sub vârsta de 12 ani

Austria, împreună cu restul UE, așteaptă o decizie din partea Agenției Europene a Medicamentului (EMA), care a lansat procesul de aprobare a vaccinului BioNTech-Pfizer pentru vârstele între 5 și 11 ani pe 18 octombrie anul curent. O decizie în acest sens este așteptată în următoarele luni.

În timp ce medicii din sistemul privat au administrat deja vaccinul copiilor din mai multe țări europene, inclusiv din Austria, programul de la Viena va fi unul sistematic de inoculare pentru copii, primul la nivel european organizat de o agenție guvernamentală.

La Viena, până la 200 de copii vor putea fi vaccinați în fiecare zi în cele 34 de centre de vaccinare organizate de administrația orașului, potrivit unui purtător de cuvânt al municipalității, care a adăugat că orașul este pregătit să-și extindă capacitatea dacă cererea se va dovedi a fi mare. Viena mai caută, de asemenea, pediatri autorizați pentru a administra dozele în centre.

Decizia vine într-un moment în care Austria trece printr-un alt vârf de infecții

Țara a raportat aproximativ 481 de cazuri la 100.000 de persoane în ultima săptămână, potrivit cifrelor guvernamentale – de peste două ori mai mult decât frecvența cazurilor în Germania vecină. În Viena, care are o populație de 1,9 milioane de locuitori, guvernul austriac a raportat miercuri 1.479 de cazuri noi.

Doar 63% dintre austrieci sunt complet vaccinați, potrivit datelor guvernamentale colectate de proiectul Our World in Data.

Oficialii orașului din Viena au mai spus că vor înăspri restricțiile Covid din 12 noiembrie, interzicând persoanele fără dovadă de vaccinare sau de recuperare după infecție de la vizitarea restaurantelor, barurilor, muzeelor ​​și anumitor magazine, cum ar fi saloanele de coafură. scrie  knews.uk.