Ba mai mult, persoanele care practică cerșetoria riscă amenzi de până la trei ori mai mari în comparație cu cele de acum.

„Hotărârea adoptată azi prevede nu numai o majorare semnificativă a amenzilor pentru cei care sunt prinşi cerşind, dar mai mult decât atât, va da posibilitatea poliţiştilor locali împuterniciţi în acest scop să confişte banii obţinuţi de către cerşetori din această activitate. Este una din măsurile prin care încercăm să oprim acest fenomen şi cred că va da rezultate aşa cum a dat şi în alte oraşe din ţară, cum este, de exemplu, Clujul, unde o hotărâre locală similară a fost aprobată acum câţiva ani şi dă rezultate. Este modelul pe care l-am folosit şi noi în elaborarea proiectului aprobat cu unanimitate de voturi. Nu cred să avem probleme cu implementarea lui”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

Autoritățile au mobilizat cetățenii pentru ca decizia Consiliului să aibă efect cât mai curând. Mai exact, localnicii sunt rugați să ofere bani cerșetorilor și să semnaleze prezența lor pe străzile orașului, scrie Cancan.