Evenimentul Zilei > International > Decizie istorică la Casa Regală. Palatul Buckingham a făcut anunțul șocant pentru Harry
Decizie istorică la Casa Regală. Palatul Buckingham a făcut anunțul șocant pentru Harry

Decizie istorică la Casa Regală. Palatul Buckingham a făcut anunțul șocant pentru Harry

Palatul Buckingham a dat publicității un comunicat prin care informează publicul că Harry și Meghan nu își vor mai putea folosi titlurile regale și nu vor mai primi fonduri publice pentru îndatoririle regale.

Ducele și ducesa de Sussex au spus că intenționează să ramburseze cele 2,4 milioane de lire sterline din taxe de la contribuabili, pentru recondiționarea Frogmore Cottage, care va rămâne, însă, casa familiei lor în Marea Britanie. De asemenea, cuplul nu va mai reprezenta Regina. Conform bbc.com, noul aranjament va intra în vigoare începând cu primăvara acestui an. Acestea sunt urmările anunțului făcut de cuplul Harry și Meghan, Duce și Ducesă de Sussex, în care au anunțat că vor să devină independenți și să nu mai reprezinte Casa Regală.

Într-o declarație recentă, Regina Angliei spune că a fost „încântată că împreună am găsit un drum constructiv și de susținere pentru nepotul meu și familia sa.” Apele par să se limpezească în urma scandalului, numit sugestiv Megxit de către englezi. Declarația Reginei Elizabeth continuă să declare pacea dintre cele două părți: „Harry, Meghan și Archie vor fi întotdeauna membri mult iubiți ai familiei mele. Recunosc provocările pe care le-au întâmpinat ca urmare a unei cercetări intense în ultimii doi ani și le susțin dorința de a avea o viață mai independentă.

Regina Mamă nu uită să îi mulțumească lui Meghan, cea pe care britanicii o învinuiesc pentru decizia Prințului Harry de a se muta în Canada. „Vreau să le mulțumesc pentru toată munca lor dedicată pentru această țară, pentru Commonwealth și nu numai, și sunt deosebit de mândră de modul în care Meghan a devenit atât o membră a familiei noastre.” În încheiere, Regina le dorește succes în noua viață: „E speranța întregii mele familii ca acordul de astăzi să le permită să înceapă construirea unei noi vieți fericite și pașnice.”