Evenimentul Zilei > Justitie > Decizie de ultim moment a Curții de Apel București. Liviu Șipoș a scăpat de arest
Decizie de ultim moment a Curții de Apel București. Liviu Șipoș a scăpat de arest

Decizie de ultim moment a Curții de Apel București. Liviu Șipoș a scăpat de arest

Curtea de Apel București a decis ca fostul comisar-șef al Serviciului Antidrog BCCO Cluj să scape din arestul preventiv. În schimb, Liviu Șipoș va fi supus controlului judiciar.

Fostul comisar-șef al Serviciului Antidrog din cadrul BCCO Cluj, Liviu Șipoș, arestat în cadrul unui dosar de șantaj, a scăpat de arestul preventiv în favoarea controlului judiciar. Decizia a fost anunțată de instanța de la Tribunalul București, însă a fost atacată ulterior de către procurori. Pe 24 mai 2021, Curtea de Apel București a decis definitiv ca Liviu Șipoș să scape din arestul preventiv.

”Dispune înlocuirea măsurii arestării preventive luate față de inculpații ȘIPOȘ Liviu, NEAGU Nicolaie, ZAHIU Ionel Cosmin, cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Dispune punerea în libertate a inculpaților, la rămânerea definitivă a prezentei încheieri, dacă nu sunt arestați sau reținuți în altă cauză”, a transmis Tribunalul București.

Șipoș a fost acuzat de șantaj

La jumătatea anului trecut, fostul comisar-șef al Serviciului Antidrog din cadrul BCCO Cluj, Liviu Șipoș, a fost arestat preventiv pentru organizarea unei grupări de interlopi, care îl șantaja pe fostul traficant de droguri Sfârlea Torino, care a fost prin chiar de Șipoș, în urmă cu mai mulți ani.

Deşi s-a pensionat în urmă cu aproximativ 15 ani de zile, anchetatorii susţin că Şipoş afla de la angajaţi adresele următoarelor victime, precum şi numerele de înmatriculare şi alte informaţii importante. Şipoş şi cei care îl ajutau montau dispozitive de urmărire, uneori având şi microfoane încorporate sau diverse dispozitive GPS pe maşinile victimelor sau în sediile firmelor pe care le frecventau.

După ce îşi procura informaţiile dorite, ex-comisarul le spunea victimelor că are înregistrări cu ei şi le cerea bani. Victimele poliţistului nu erau aleatorii: acestea fie aveau antecedente penale, fie câştigaseră sume mari de bani într-o perioadă scurtă de timp, astfel stârnind interesul grupării conduce de Şipoş.

Fostul traficant Sfârlea Torino își urmărește propriile interese

Liviu Şipoş, arestat într-un dosar de șantaj, spune, însă, că toate acuzațiile care i se aduc fac parte dintr-un scenariu menit să protejeze interesele care gravitează în jurul lui Sfârlea Torino. Șipoș spune că a colaborat cu procurorii în mai multe cazuri de flagrant, însă procurorul Rareș Ciaușu, indicat de Liviu Șipos drept unul dintre colaboratorii săi, susține că nu a avut de-a face cu fostul șef antidrog de la BCCO, potrivit Gazeta de Cluj.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: