Evenimentul Zilei > Actualitate > Decizie devastatoare pentru Alexandru Cumpănașu. Ancheta ia proporții
Decizie devastatoare pentru Alexandru Cumpănașu. Ancheta ia proporții

Decizie devastatoare pentru Alexandru Cumpănașu. Ancheta ia proporții

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a început o anchetă în legătură cu un contract pe care Ministerul Culturii l-a încheiat cu fundația condusă de Alexandru Cumpănașu.

Contractul a fost încheiat în luna septembrie 2018, iar după un an de zile Asociația pentru Implementarea Democrației (AID), condusă de Cumpănașu, a primit de la Ministerul Culturii o finanțare nerambursabilă de aproximativ 1 milion de lei.

Citește: Variantă BOMBĂ pentru PSD în lupta la Cotroceni. „Mergem cu psihopatul?”

Finanţarea s-a efectuat în cadrul programului pentru Centenar, iar 840.000 de lei din acea sumă au fost plătiți ca drepturi de autor direct către Cumpănașu, în schimbul realizării a trei lucrări despre Marea Unire.

Citește: Iohannis, față-n față cu momentul zero. Breaking News

Alexandru Cumpănașu a susținut că este vorba despre trei cărți, cu peste 200 de pagini fiecare, pe care le-a scris într-o lună: „Am și eu niște capabilități, aveam ideile dinainte”.

Citește: Dăncilă s-a decis: SE ÎNCHIDE la PALAT! Prima decizie luată de premierul demis

DNA a solicitat proiectul depus de asociația lui Cumpănașu la Minister, în cadrul concursului de proiecte pentru finanțare nerambursabilă. Până la această oră, acel proiect inițial nu a fost încă găsit și trimis către DNA, potrivit libertatea.ro

Citește: Băsescu anunță mutarea câștigătoare pentru PSD. Alianța cutremură scena politică

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.