Cu tot scandalul declanșat la sfârșitul anului trecut, ProTV anunță că Bake Off România merge mai departe. Show-ul culinar cu produse de cofetărie și patiserie va debuta la ProTV în curând, cel mai probabil la începutul lunii martie, dar cu mici modificări. Patronului Chocolat, Tudor Constantinescu, ce fusese inițial anunțat ca fiind unicul jurat, i se alătură Alex Stan și Simona Pope.

Decizia postului vine după ce chef-ul Tudor Constantinescu, patronul lanţului de cofetării Chocolat, a ajuns după gratii, acuzat că a dat statului o gaură de jumătate de milion de euro. Tudor Constantinescu a fost reţinut pentru constituire de grup infracţional, evaziune fiscală în formă continuată şi instigare la fraudă informatică în formă continuată.

La acea dată, deși filmat, „Bake Off România” stătea sub semnul întrebării, mai ales că ProTV nu știa ce urma să se întâmple cu patronului Chocolat. Tudor Constantinescu a încercat să înăbușe zvonurile dând un comunicat prin care își asigura colaboratorii de nevinovăția sa. Câteva luni mai târziu avea să-și recunoască însă faptele în sperața unei pedepse mai blânde.

Procurorii DIICOT au confirmat pentru EVZ că urmărirea penală continuă în cazul lui Tudor Constantinescu și că, după aproape trei luni de arest la domiciliu și recunoașterea faptelor, patronul Chocolat se află sub control judiciar.

12 concurenți pasionați de deserturi, torturi, tarte, cornuri, brioșe și alte delicatese.

Filmările pentru show au fost realizate în 2015, iar cei 12 concurenți, Nicolle Stănese, gazda Bake Off România, și cei trei jurați au lucrat intens, au gustat din cele mai bune deserturi și au simțit competiția adevărată în show-ul care va desemna cel mai bun cofetar amator din România.

Panelul de jurați este format din specialiști în domeniul cofetăriei și patiseriei. Alex Stan, Simona Pope și Tudor Constantinescu, cei trei membri ai juriului Bake Off România, sunt unii dintre cei mai experimentați profesioniști în domeniul cofetăriei și patiseriei din țară, cu rezultate excelente în acest domeniu.

Alex Stan este un expert al gustului și al complexității gastronomice. Pentru el atenția la detalii, chimia, îmbinarea gusturilor, aromelor și a ingredientelor sunt cele mai importante atribute. Disciplina este punctul lui forte, pe care a deprins-o în mulți ani de lucru într-un laborator ce furniza deserturi pentru trei cofetării din Paris. Determinarea si pasiunea i-au oferit lui Alex un post de sous chef în laboratorul parizian, după numai doi ani. Revenit în țară, Alex și-a îndeplinit visul de a-și deschide propria cofetărie, prin care să aducă calitatea franțuzească și complexitatea gustului mai aproape de români.

Simona Pope este pasionată de artă, iar viața a îndrumat-o să își dezvolte această pasiune în zona culinară. Ea este specializată pe modelaje din pastă de zahăr, iar din mâinile ei ies cele mai frumoase figurine. Aspectul este foarte important pentru Simona, punând accent pe modul de prezentare al unui preparat. Simona și-a consolidat tehnica în Franța, unde a urmat cursurile de specialitate de la Ecole Nationale Superieure de la Patisserie. În 2014 a câștigat două medalii, argint și bronz, la Cupa Mondială de Gastronomie din Luxemburg, preparatele sale cucerind juriul.

Tudor Constantinescu este pasionat de deserturi încă din copilărie. Tot de atunci a început să lucreze și să își construiască cariera în această direcție. Tudor a urmat un liceu specializat pe gastronomie și și-a făcut stagiul de practică la cele mai bune cofetării din Belgia, alături de chefi renumiți care l-au ajutat să își perfecționeze tehnica, devenind un adevărat expert în ciocolată și în deserturi rafinate.

Bake Off, cu titlul original The Great Bake Off, este un format BBC cu rezultate remarcabile la nivel mondial.