Evenimentul Zilei > Actualitate > Medicul Lucian Eva, fratele procurorului corupt Emilian Eva, dovedit plagiator. Ce spune prof. dr. Astărăstoae
Medicul Lucian Eva, fratele procurorului corupt Emilian Eva, dovedit plagiator. Ce spune prof. dr. Astărăstoae

Medicul Lucian Eva, fratele procurorului corupt Emilian Eva, dovedit plagiator. Ce spune prof. dr. Astărăstoae

După ce fostul procuror DNA Emilian Eva a fost condamnat la închisoare cu suspendare de către ÎCCJ, iată că și fratele său, medicul Lucian Eva, are probleme cu legea. Acesta a primit decizia de plagiat al lucrării sale de doctorat.

În instanță s-a dovedit că acuzațiile au fost probate cu ajutorul serviciilor secrete, probele fiind anulate, iar profesorul Astărăstoae achitat în 2019.

Procurorul Emilian Eva a fost condamnat în 2017, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 2 ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi acte de comerţ incompatibile cu funcţia, precum și pentru fals în declaraţii.

Întrebat dacă, în acest nou context, simte o satisfacție morală în cazul luptei îndelungate care i-a dat câștig de cauză în fața fostului procuror DNA dovedit corupt, profesorul Vasile Astărăstoae a precizat: „Eu l-am iertat de la început (n.r. – pe procurorul Emilian Eva). Sunt creștin și nu sunt de fațadă creștin. Nu am păstrat ranchiună, așa cum am mai declarat public. Emilian Eva mi-a mâncat 10 ani din viață, însă nu am putut păstra ură, sentimente de ură. Nu am mari satisfacții, ca om credincios, în astfel de cazuri cum este cel al procurorului Eva sau al fratelui său, când omul ajunge la necaz, mai ales când este un necaz pe care și-l face singur”.

 

 

PAGINA ANTERIOARA