Astfel, românii din diaspora mai au câteva zile la dispoziție pentru a decide dacă, la alegerile prezidențiale ce vor avea loc în luna noiembrie, vor vota prin corespondență, fie vor vi înscriși pe listele electorale din țara în care locuiesc.

Cu toate acestea, termenul expiră azi (n.red. – miercuri, 11 septembrie), iar OUG va fi dată mâine (n.red. –  joi, 12 septembrie)

„Autoritatea Electorală Permanentă a depus la Secretariatul General al Guvernului un proiect de ordonanță de urgență care prevede că termenul de înregistrare a cetățenilor români ca alegători în străinătate se finalizează în data de 15 septembrie 2019

Din cauza blocajului creat de președintele Iohannis, Guvernul României nu a putut da ordonanța de urgență pentru stabilirea unui nou termen de înregistrare pentru votul din diaspora, însă acest proiect de act normativ va fi supus de urgență adoptării Guvernului în ședința de mâine”, a precizat ea.

În acest context, conducerea AEP afirmă că „a luat hotărârea să mențină aplicația deschisă înregistrărilor”.

Pentru votul prin corespondență sunt, până la momentul transmiterii acestei știri, peste 33.000 de cereri, iar pentru votul în secții sunt peste 32.000, conform www.votstrainatate.ro.