Evenimentul Zilei > Actualitate > De unde vin. Adevăratele cauze ale durerilor de spate
De unde vin. Adevăratele cauze ale durerilor de spate

De unde vin. Adevăratele cauze ale durerilor de spate

Specialiştii spun că durerile de spate sunt foarte des întâlnite la persoanele active.

Cea mai mare parte a acestora sunt cauzate de spondiloză, osteoporoză, tumori la nivelul coloanei şi de hernie de disc. Totodată, acest tip de dureri pot fi provocate de afecţiuni renale, de natură stomotologică ori neurologică sau din sfera ORL. O poziţie defectuoasă a coloanei vertebrale, cauzată în special de o poziţie nepotrivită a picioarelor, poate provoca de asemenea, astfel de dureri, mai ales acelora care lucrează la birou.

Spre surprinderea multora, chiar şi hipermetropia şi miopia pot fi cauza durerilor de spate. Cam 20% dintre algii pornesc de la probleme stomatologice, mai exact de la felul în care închidem gura. Posturologia este o ştiinţă nouă, care studiază postura, şi graţie căreia putem afla cauza reală a durerilor de spate. Testul de stabilitate indică cauza reală a acestor neplăcei pe care le simţim aproape zilnic.

Printre bolile omului modern pot fi incluse, cu uşurinţă, durerile de spate, care afectează o mare parte din populaţie, în special pe cei care au ocupaţii care implică statul pe scaun pentru mai multe ore.