De neînchipuit: 10 lucruri pe care anumiţi oameni le mănâncă de vii | VIDEO

De neînchipuit: 10 lucruri pe care anumiţi oameni le mănâncă de vii | VIDEO

În anumite culturi, mâncărurile cele mai apreciate sunt cele în care ingredientele folosite la prepararea rețetelor nu sunt gătite sau sunt doar parțial preparate, astfel încât animalele mâncate sunt încă vii.

Pe locul 1 este caracatița. În Coreea poartă numele de “sannakji” – o rețetă exotică în care o caracatiță vie este tăiată în bucăți mici sau servită întreagă. Cunoscătorii adoră această delicatesă tocmai pentru faptul că în timp ce este mâncată, caracatița încă se zbate și chiar încearcă să evadeze din gura gurmandului. Începătorii sunt sfătuiți să mestece bine bucățile de carne pentru a evita înecarea. 2. Sashimi din broască: Dacă alegeţi această specia¬litate japoneză, bucătarul va tăia o broască în faţa dumneavoastră şi vă va servi inima care încă pulsează. Sashimi este o delicatesă din fructe proaspete de mare tăiate felii, deci restul felului de mâncare va consta în carne de broască, rece şi negătită.

Sashimi_di_rana

Pe 3 Ikizukuri: În Japonia, peștele preparat pentru sashimi în timp ce este încă viu poartă numele de “ikuzukuri”. Peștele este tăiat file fără a fi însă ucis și este servit în timp ce inima încă îi bate și se zbate. Uneori, peștele este pus înapoi într-un acvariu pentru a înota puțin și a-și reveni, doar pentru a fi ciopârțit încă o dată. Locul 4 : Ying Yang Yu. O altă rețetă populară în China poartă numele de “peștele yin yang”, iar peștele este fript rapid, însă nu întreg: capul este ținut deasupra. Când este servit, capul peștelui este încă proaspăt și… încă mișcă, în timp ce restul este fript. Procedeul constă în prepararea în timp ce peştele încă se mişcă și este cunoscut că acesta poate supraviețui până la 30 minute după preparare. În acest fel, organele interne nu sunt deteriorate. Pe 5 stridiile: Stridiile sunt unul din cele mai vechi afrodiziace şi cele mai gustoase alimente. Probabil, unora din amatorii acestor delicatese le vor părea straniu să le mănânce de vii. Totuşi, mulţi dintre gurmanzi recomandă să fie mâncate cât încă sunt în viaţă, deoarece aşa sunt mult mai gustoase, iar multe dintre proprietăţile lor se distrug, dacă acestea sunt gătite.

ostriche

Locul 6: salata de furnici. Mâncând acest tip de mâncare, cu siguranţă nu veţi avea nici un motiv să vă plângeţi bucătarilor că aţi găsit insecte în farfurie. Însă, pentru a te bucura de aceste ”delicii”, va trebui să scoţi din buzunar nu mai puţin de 250 de euro pentru o porţie şi le vei putea savura, doar dacă te vei deplasa la Copenhaga, Danemarca.

Ant_Salad

Pe 7 supa de liliac: În China şi Thailanda, se mănâncă supă de liliac. Zburătoarele sunt fierte în lapte de nucă de cocos, cu legume şi condimente foarte picante. Liliacul este băgat în cratiţă de viu, iar capul este considerat cea mai gustoasă componentă a supei. Acest tip de mâncare poate fi şi foarte periculos, deoarece paraziţii pe care-i au liliecii din abundenţă, pot trece cu uşurinţă la om. Pe locul 8: supa din cuib de rândunică: Chinezii prepară supe nu doar din păsări ciudate, ci şi din cuibul lor. Supa din cuib de pasăre, supranumită şi “caviarul estului“, se obţine din locuinţa unei anumite specii de rândunică, care îşi construieşte cuibul cu multă salivă proprie. Rezultă o supă gelatinoasă, cu gust deosebit şi foarte scumpă, deoarece cuiburile se recoltează greu, numai din peşteri.

Pe 9: homarul - De obicei, homarul este scufundat de viu în apă clocotită şi apoi servit. Însă, după ce într-un restaurant din New-York s-a dovedit că şi un homar poate simţi durerea, s-a hotărât ca acesta să fie servit crud şi viu clienţilor direct pe masă. Pe 10 creveți beţi: Un mod popular de a prepara creveții poartă numele de “creveți beți”. Această rețetă populară în China presupune ca fructele de mare să fie îmbătate într-o băutură alcoolică ce le îmbată. Creveții amețiți sunt apoi mâncați deși sunt încă vii.

Ne puteți urmări și pe Google News