Evenimentul Zilei > Actualitate > Cele mai TERIFIANTE CREATURI văzute de oameni. Unele au intrat în filme și cărți | GALERIE FOTO
Cele mai TERIFIANTE CREATURI văzute de oameni. Unele au intrat în filme și cărți | GALERIE FOTO

Cele mai TERIFIANTE CREATURI văzute de oameni. Unele au intrat în filme și cărți | GALERIE FOTO

Site-ul wonderslist.com a publicat o listă ce cuprinde zece creaturi care par rupte din filmele de groază. Deși existența lor nu a fost demonstrată, legenda acestor personaje rămâne vie și încă bântuie comunități de oameni, unele dintre ele devenind subiecte de filme sau cărți.

10. Diavolul din Jersey

Se spune că ”Diavolul din Jersey” ar fi locuit în Pine Barrens, New Jersey. Primele povești despre el au început să circule din 1800 și au continuat să sperie localnicii până în secolul 20. Cu o înfățișare desprinsă din filmele de groază, cu aripi asemănătoare liliecilor şi cap de cal, această creatură a fost subiectul unui episod din faimosul serial ”Dosarele X”.

9. Monstrul din Flatwoods

O creatură de dimensiuni considerabile, cu un corp verde și chipul roșu a fost văzută în apropierea unui OZN uriaş în Flatwoods,  Virginia de Vest, pe 12 septembrie 1952. Botezată ”monstrul din Flatwoods”, această creatură este considerat a fi de proveniență extraterestră.

8. Omul bufniţă

Creatura înaripată a fost văzută prima dată la jumătatea anului 1976, în vârful turlei unei biserici. În aceeaşi perioadă, în zonă au fost semnalate multe OZN-uri, astfel că localnicii consideră că această creatură nu este una pământeană.

7. Omul şopârlă din Scape Ore Swamp

Despre această creatură se spune că ar fi locuit pe suprafeţele mlăştinoase în şi în jurul Lee Country, South Carolina. A fost văzută prima dată în anul 1988, cea mai recentă "apariţie" fiind în 2008. Era o creatură șapte metri înălţime, bipedă, de culoare verde şi ochi strălucitori roşii.

6. Demonul din Dover

Această creatură a fost văzută de trei ori în oraşul Dover, Massachusetts, pe 21 şi 22 aprilie 1977. Cu o înălțime de trei metri trăsăturile acesteia sunt următoarele: cap mare disproporţionat în formă de pepene, ochi portocalii strălucitori, braţe lungi, iar picioarele prezintă degete foarte subţiri. 

5. Bunyip

Bunyip era o creatură din mitologia aborigienilor din Australia care stătea ascunsă în mlaştini, golfuri şi albiile râurilor. A fost descrisă ca având capul asemănător cu al unui câine, blană închisă la culoare, coadă asemănătoare cu a unui cal, iar labele şi colţii semănau cu ai unei morse.

4. Sigbin

Sigbin, o creatură- vampir din Filipine, care merge cu spatele în timp ce îşi ţine capul între picioare. Se spune că Sigbin ar fi supt sângele victimelor sale și are abilitatea de a deveni invizibil.

3. Monstrul din Canvey Island

Cadavrul acestei creaturi a fost găsit pe Insula Canvey, în noiembrie 1954, iar un alt cadavru a fost descoperit în august 1955. A fost descris că având 76 de centimetri lungime, pielea subţire de culoare maro-roşiatică, ochii bulbucaţi şi branhii.

2. Monstrul din Pope Lick

Acest monstru a fost descris ca un hibrid om-capră, foarte puternic, care foloseşte hipnoza pentru a-şi ademeni victimele.

1. Monstrul din Lake Worth

Despre această creatură se spune că ar trăi în și în jurul Lacului Worth, în apropiere de Fort Worth, Texas. Prima dată a fost zărit în vara anului 1969.